Radikali pozvali Mladića i Karadžića da se ne predaju


Obilježavajući mitingom u središtu Beograda trogodišnjicu odlaska Vojislava Šešelja u pritvor u Scheveningenu, čelnici Srpske radikalne stranke pozvali su u petak haške optuženike Ratka Mladića i Radovana Karadžića da se ne predaju Haškom sudu, a na mitingu se okupilo, po policijskim procjenama, oko osam hiljada radikala i njihovih pristaša.

"Dugujete Srbiji to da nikad ne budete u Haagu", rekao je okupljenima Šešeljev zamjenik na čelu stranke Tomislav Nikolić. On je također rekao da će "Srbija izaći na ulice ako vlasti uhite Mladića". Pristaše radikala, koji su došli iz više gradova Srbije, nakon dvosatnog mitinga, na kojem su govorili isti oni koji su Å ešelja prije tri godine ispratili na dobrovoljni odlazak u Den Haag, noseći stranačke zastave, Å ešeljeve slike i transparente s njegovim, Mladićevim i Karadžićevim fotografijama, obišli su u prosvjednoj šetnji središnje gradske ulice.

Govornici na skupu ni ovoga puta nisu propustili priliku da kao “izdajice” prozovu Biljanu Kovačević Vučo, predsjednicu Komiteta pravnika za ljudska prava i Sonju Biserko, predsjednicu Helsinškog odbora Srbije i druge predstavnike nevladinih organizacija i političare koji se zauzimaju za suradnju Srbije s Haškim sudom.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.