BiH protiv Izraela, Makedonije i Portugala

Košarkaška reprezentacija BiH za odlazak na Eurobasket 2007. godine u Å paniji igraće u Grupi “B” protiv selekcija Izraela, Makedonije i Portugala, odlučeno je jučerašnjim žrijebom održanom u Madridu.

Kvalifikacije će se odigrati u periodu od 31. septembra do 16. oktobra 2006. godine, a nastup na EP u Å paniji 2007. godine izboriće četiri prvoplasirane reprezentacije, te dvije najbolje drugoplasirane.

 

S obzirom na činjenicu da se naša selekcija nalazila u drugom jakosnom šeširu može se izreći konstatacija da joj je i ovaj put sreća bila naklonjena, jer su izbjegnute selekcije Hrvatske i Rusije, koje su bili nosioci i važe za najjače koje nastupaju u kvalifikacijama.

Prvi susret bh. reprezentacija odigraće 31. septembra u Izraelu.

Grupa “A”: Bugarska, Ukrajina, Poljska, Å vedska; Grupa “B”: Izrael, BiH, Makedonija, Portugal; Grupa “C”: Rusija, Češka, Belgija, Mađarska; Grupa “D”: Hrvatska, Estonija, Letonija, Danska.

U ženskoj konkurenciji reprezentacija BiH nalazi se u “B” Diviziji, a za ulazak u elitni razred evropske košarke snage će odmjeriti sa selekcijama Estonije, Portugala, Luksemburga i Engleske. Prve utakmice na rasporedu su 9. septembra.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.