Podignuta zastava BiH u olimpijskom selu u Torinu


Dan uoči otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Torinu je u olimpijskom selu svečano podignuta zastava BiH.

Pored delegacije Olimpijskog komiteta BiH, sportista i trenera našeg tima ovom činu su prisustvovali predsjedvajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović i ambasador BiH u Italiji Midhat Haračić, kao članovi olimpijskih timova Danske, Tajladna i Turske. Današnjim dolaskom alpske skijašice Mojce Rataj i njenog trenera Mateja Lunežnika u Torinu je kompletirana selekcija BiH.

Nakon jučerašnjeg dolaska i smještaja u olimpijsko selo sportisti BiH u čevrtak su su obišli i olimpijska borilišta na kojima će se takmičiti u narednih 16 dana.

U Torino je doputovala i delegacija grada Sarajeva, koja će uz predsjedavajućeg Jovića prisustvovati sutrašnjem svečanom otvaranju Igara.

Iako je do otvaranja Igara ostalo samo 24 sata svi radovi nisu još uvijek gotovi. Tako pored borilišta, ali i stadiona Comunale, na kojem će Igre biti otvorene, završni radovi još uvijek traju.
Na ovom stadionu sinoć je održana generalna proba ceremonije svečanog otvaranja. Prema onom što što je viđeno i što je najavljeno scenarijem očekuje se istinski spektakl, jedna od najljepših ceremonija u istoriji svih olimpijskih igara. Slika sa stadiona Cominale u petak u 20 sati će otići u 200 zemnalja, čak 40 više u odnosu na prošle igre u Salt Lake Cytiyju prije četiri godine.

Po broju sportista i zemalja učesnica Igre u Torinu, koje će trajati do 26. februara, biće rekordne. Očekuje se nastup oko 2.500 sportista iz gotovo 90 zemalja, a događanja na Igrama će pratiti 10.000 akreditovanih novinara.

Našu zemlju će drugog dana Olimpijade prvi predstavljati Vedrana Vučičević i Bojan Samardžija u skijaškom trčanju, u utrkama na 15 i 30 km.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.