BiH može na EURO 2008


Kapetan nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez zadovoljan je izvučenim ždrijebom za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2008 u Švicarskoj.

Barbarez je upozorio da ne treba brzopleto razmišljati te već govoriti da će BiH ići na evropsku smotru nogometa.

Ždrijeb je povoljan za BiH, ali ne treba zaboraviti da su Grci aktuelni evropski prvaci, izjavio je Barbarez za radio Stari grad, koji je bio na ždrijebanju. Dodao je i da su ostale reprezentacije neugodni protivnici.

 

Nogometna reprezentacija BiH će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine igrati u grupi C zajedno sa aktuelnim evropskim prvakom Grčkom, zatim Turskom, Norveškom, Mađarskom, Moldavijom i Maltom.

Selektor Slišković je priželjkivao da nosioci grupe budu Englezi, ali ta je čast pripala Hrvatskoj.

Najbolji strijelac reprezentacije BiH i član istanbulskog Istanbulspora Elvir Bolić izjavio je kako su šanse BiH za plasman na Euro 2008. u Švicarskoj dobre, te naša reprezentacija može biti među prva dva u grupi C.

Grupa nije atraktivna, ali za prva dva mjesta konkurišu četiri reprezentacije, Grčka, Norveška, Turska i naša zemlja, kazao je Bolić za radio Stari Grad, dodavši i da se Mađarska ne smije podcijeniti.

Možemo igrati sa svakom reprezentacijom, to smo pokazali u ranijim kvalifikacijama, dodao je Bolić.

Govoreći o turskoj reprezentaciji, kazao je da su u toku strukturne promjene u toj reprezentaciji te da treba to iskoristiti.

Možemo proći na EP, ponovio je Bolić u telefonskom razgovoru iz Istanbula.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.