Mafija prijeti policijskim inspektorima


Automobili Gorana Mikanovića, načelnika Odjeljenja za sprečavanje prometa i proizvodnje opojnih droga u CJB Banja Luka, i Borislava Novakovića, inspektora Kriminalističke policije u CJB Bijeljina, uništena su u eksplozijama u srijedu uveče na parkinzima ispred stambenih zgrada u kojima žive.

Eksplozije, u kojima nije bilo povrijeđenih, dogodile su se gotovo istovremeno u Prijedoru i Bijeljini. Novakovićev pasat u potpunosti je uništen u strahovitoj eksploziji, koja se dogodila oko 23 časa u bijeljinskoj Ulici Raje Baničića. Sedam minuta kasnije u prijedorskom naselju Pećani dignut je u vazduh Mikanovićev automobil – KIA.

 

Dragomir Perić, portparol CJB Bijeljina, kazao je da je, osim Novakovićevog pasata, u eksploziji oštećeno još nekoliko vozila, koja su bila na istom parkingu i dva obližnja poslovna objekta. Od detonacije polupana su i stakla u stubištu stambene zgrade u kojoj živi Novaković i na susjednom stambenom objektu. Skoro u potpunosti uništen je frizerski salon Ljiljane Gejak.

Damir Suhonjić, tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, koji je obavio uviđaj, rekao je da još ne mogu procijeniti štetu nastalu u eksploziji.

“U toku je utvrđivanje vrste eksploziva i otkrivanje mogućih počinilaca ovog krivičnog djela”, rekao je Suhonjić.

Iako je i Mikanovićeva KIA uništena, na objektima u blizini mjesta gdje je bila parkirana nije pričinjena veća šteta.

Novaković juče nije želio da daje izjave za medije. Goran Mikanović je izjavio “Nezavisnim” da ne zna ko stoji iza napada i da ne želi da bilo šta više govori o tome dok se ne završi istraga.

Nakon eksplozija u Prijedoru i Bijeljini policija je privela veći broj osoba osumnjičenih koje bi se mogle dovesti u vezu s napadima. Iako nema zvaničnih potvrda o tome, postoje indicije da iza eksplozija u Bijeljini i Prijedoru stoje iste osobe. Eksplozije se dovode u vezu sa kriminalnim grupama u čijim hapšenjima su učestvovali Mikanović i Novaković.

Mikanovićevo odjeljenje je prošle godine radilo na otkrivanju narko-dilera, a istraga je dovela do hapšenja četrdesetak članova tri kriminalne grupe, koje su se bavile preprodajom droge. Neki od uhapšenih bavili su se i krađom vozila, a dovode se i u vezu sa kriminalnom grupom koja je kasnije uhapšena u akciji “Eskalibur”.

Grupa uhapšena u akciji “Eskalibur” bavila se krađama vozila. Uporedo sa hapšenjem ove grupe na području Banje Luke u Bijeljini je uhapšeno još 15 muškaraca koji su se bavili krađama vozila i rasturanjem narkotika.

U ovoj policijskoj akciji učestvovao i Novaković. U MUP-u RS kazao je da je Novakoviću zbog te akcije prijećeno.

“Novaković slovi za profesionalca u svom poslu, poštenu osobu, ali prgavu kada su u pitanju kriminalci, pa je zato omražen među takozvanim bijeljinskim žestokim momcima”

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.