Kozarac.ba

Mafija prijeti policijskim inspektorima


Automobili Gorana Mikanovića, načelnika Odjeljenja za sprečavanje prometa i proizvodnje opojnih droga u CJB Banja Luka, i Borislava Novakovića, inspektora Kriminalističke policije u CJB Bijeljina, uništena su u eksplozijama u srijedu uveče na parkinzima ispred stambenih zgrada u kojima žive.

Eksplozije, u kojima nije bilo povrijeđenih, dogodile su se gotovo istovremeno u Prijedoru i Bijeljini. Novakovićev pasat u potpunosti je uništen u strahovitoj eksploziji, koja se dogodila oko 23 časa u bijeljinskoj Ulici Raje Baničića. Sedam minuta kasnije u prijedorskom naselju Pećani dignut je u vazduh Mikanovićev automobil – KIA.

 

Dragomir Perić, portparol CJB Bijeljina, kazao je da je, osim Novakovićevog pasata, u eksploziji oštećeno još nekoliko vozila, koja su bila na istom parkingu i dva obližnja poslovna objekta. Od detonacije polupana su i stakla u stubištu stambene zgrade u kojoj živi Novaković i na susjednom stambenom objektu. Skoro u potpunosti uništen je frizerski salon Ljiljane Gejak.

Damir Suhonjić, tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, koji je obavio uviđaj, rekao je da još ne mogu procijeniti štetu nastalu u eksploziji.

“U toku je utvrđivanje vrste eksploziva i otkrivanje mogućih počinilaca ovog krivičnog djela”, rekao je Suhonjić.

Iako je i Mikanovićeva KIA uništena, na objektima u blizini mjesta gdje je bila parkirana nije pričinjena veća šteta.

Novaković juče nije želio da daje izjave za medije. Goran Mikanović je izjavio “Nezavisnim” da ne zna ko stoji iza napada i da ne želi da bilo šta više govori o tome dok se ne završi istraga.

Nakon eksplozija u Prijedoru i Bijeljini policija je privela veći broj osoba osumnjičenih koje bi se mogle dovesti u vezu s napadima. Iako nema zvaničnih potvrda o tome, postoje indicije da iza eksplozija u Bijeljini i Prijedoru stoje iste osobe. Eksplozije se dovode u vezu sa kriminalnim grupama u čijim hapšenjima su učestvovali Mikanović i Novaković.

Mikanovićevo odjeljenje je prošle godine radilo na otkrivanju narko-dilera, a istraga je dovela do hapšenja četrdesetak članova tri kriminalne grupe, koje su se bavile preprodajom droge. Neki od uhapšenih bavili su se i krađom vozila, a dovode se i u vezu sa kriminalnom grupom koja je kasnije uhapšena u akciji “Eskalibur”.

Grupa uhapšena u akciji “Eskalibur” bavila se krađama vozila. Uporedo sa hapšenjem ove grupe na području Banje Luke u Bijeljini je uhapšeno još 15 muškaraca koji su se bavili krađama vozila i rasturanjem narkotika.

U ovoj policijskoj akciji učestvovao i Novaković. U MUP-u RS kazao je da je Novakoviću zbog te akcije prijećeno.

“Novaković slovi za profesionalca u svom poslu, poštenu osobu, ali prgavu kada su u pitanju kriminalci, pa je zato omražen među takozvanim bijeljinskim žestokim momcima”

Dodaj komentar

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.