Internet Explorer 7 (beta)

Internet Explorer 7 (beta)


Microsoft je u utorak, 31. januara napokon izdao preview verziju svog preglednika internetskih stranica koja će biti ponuđena javnosti za download i testiranje. Ova je kompanija započela sa limitiranim testiranjama svog browsera još na ljeto prošle godine, a tada su obećali da će prva javna testna verzija izaći najkasnije do kraja marta ove godine. Čak su se malo i požurili te se nova beta Internet Explorera 7 već može skinuti na IE sekciji Microsoftovih web stranica.

Margaret Cobb, product menager za Internet Explorer kaže da je velika novost što je, za razliku od prošlih limitiranih verzija, ova verzija javna te je napomenula da radi samo sa računalima koja imaju instaliran Windows XP Service Pack 2 te uključuje mnoštvo dodataka o kojima je Microsoft pričao mjesecima.

To su dodaci poput novih sigurnosnih opcija i zaštite privatnosti poput mehanizma dizajniranog za borbu protiv phisherskih, spyware i ostalih sigurnosnih prijetnji.

Također, sa novim Explorerom korisnici će lakše i jednostavnije brisati history, brisati snimljene lozinke, datoteke i cookiese. Osim toga, sedma verzija ovog preglednika internetskih stranica donosi i (za korisnike IE-a) novost u obliku tabbed browsinga, opcije dobro poznate svim korisnicima Firefoxa.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.