Državna Tajna

Državna Tajna

 


Beograd, 30.01.2006. – Slučaj pukovnika Vojske Republike Srpske Jove čoge, koga pravosuđe u Srbiji tereti da je pomagao generalu Mladiću, proglašen je za državnu tajnu. To je novinarima saopštio čorđe Kalanj, advokat Jove čoge koji je u četvrtak priveden pod sumnjom da je pomagao u skrivanju Mladića. Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Zoran Stanković rekao je za BBC da je pred Novu godinu razgovaro s rođacima generala Ratka Mladića, jednoga od najtraženijih haških optuženika. Vrhovni savjet odbrane Srbije i Crne Gore bi sredinom ove nedjelje trebalo da održi sjednicu na kojoj će biti predstavljen izvještaj ministarstva odbrane i vojne obaveštajne službe o saradnji sa Haškim tribunalom. U tom izvještaju će se, prema najavama, naći i imena oficira koji su bili u vezi sa Ratkom Mladićem.

 

Beograd, 30.01.2006. – Suđenje petorici pripadnika Teritorijalne odbrane Zvornik i njene jedinice “Žute ose” za ratne zločine u zvorničkoj općini 1992. godine, nastavlja se danas svjedočenjem predsjednika mjesne zajednice sela Kozluk Fadila Banjanovića. Ovo suđenje prvi je proces za ratne zločine koje je pravosuđe Srbije preuzelo od Haškog tribunala.

Beograd, 30.01.2006. – U okružnom sudu u Beogradu danas bi trebala biti izrečena presuda bivšem pripadniku Teritorijalne odbrane Vukovara Milanu Buliću. On je optužen za učešće u ratnom zločinu na poljoprivrednom imanju Ovčara nakon pada Vukovara 1991. godine. Na Ovčari je strijeljano više od 200 zarobljenika koji su dovedeni iz Vukovarske bolnice, a među njima su bili ranjenici i trudnice. Sud u Beogradu je prije 2 mjeseca zbog ratnih zločina na Ovčari osudio 14 osoba na višegodišnje kazne zatvora.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.