Ubici 28 godina zatvora

Ubici 28 godina zatvora


ISTOČNO SARAJEVO – Vojislav Planinčić (72) poglašen je krivim za četvorostruko ubistvo i osuđen je na 28 godina zatvora.
Presudu mu je prekjuče izrekao sudija Mirko Božović u Osnovnom sudu Istočno Sarajevo.
U obrazloženju presude sudija Božović istakao je da se tokom suđenja i na osnovu iskaza svjedoka nije moglo doći do motiva ovog teškog ubistva i zločina.
Planinčiću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude ili najduže do njenog isteka.Prema optužnici Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Planinčić je 18. marta prošle godine u selu Bereg kod Sokoca ubio četiri osobe. U optužnici je navedeno da je u jutarnjim satima najprije otišao do kuće Borke Božić, te u nju ispalio više hitaca iz pištolja, a potom je usmrtio Milju Batinić, Delivoja Božića, te na kraju njegovu suprugu Stojku.

 

 

U toku ispitivanja u policiji optuženi je priznao da je ubio svoje komšije. Nakon podizanja i potvrđivanja optužnice, Planinčić je kod sudije za prethodno saslušanje negirao krivicu.

Uhapšen je 18. marta prošle godine, nekoliko sati nakon četvorostrukog ubistva, i od tada je u pritvoru KPZ “Kula” u Istočnom Sarajevu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.