Å panjolski haker ugrozio sigurnost Američke podmorničke baze

Å panjolski haker ugrozio sigurnost Američke podmorničke baze


Devetnaestogodišnji španjolski haker upao je u bazu podataka američke mornarice ugrozivši sigurnost u postrojenjima za održavanje nuklearnih podmornica u Kaliforniji, objavio je u utorak španjolski
tisak. Haker je uhićen 11. januara nakon što je Služba za istragu kriminala američke mornarice obavijestila Å panjolsku o hakerskom napadu na pomorsku bazu Point Loma s kompjutera u Malagi, gradu na jugu Å panjolske. Haker je “ozbiljno ugrozio korektno funkcioniranje i sigurnost” suhog doka za nuklearne podmornice u pomorskoj bazi koja podržava američku Pacifičku flotu i gdje je smješteno šest podmornica. Jedina je želja hakera bila testirati vlastite sposbnosti rušenja sigurnosnih sustava, objavljuju mediji.

Policija je ispitala još četiri osobe u vezi s incidentom jer se vjeruje da je skupina upala u više od 100 kompjutorskih sustava i pričinila štetu procijenjenu na 500.000 dolara.

Inače, nije neouobičajeno da hakeri ciljaju upravo agencije američke vlade. Zbog napada takve vrste, 21-godišnjak iz Indiane osuđen je u maju 2005., na 21 mjesec zatvora zbog rušenja sustava u ministarstvu obrane SAD.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.