Negra i njeno prvo javljanje u 2006

 

Cao svima

 

Evo kao sto sam nekima od vas obecala, sto niste mogli biti ove zime sa nama u Kozarcu, opisat cu vam kratko kako smo se proveli u Kozarcu i kako smo proslavili Novu 2006 godinu. Ovo su neki od mojih dozivljaja Kozarca, a svako dozivljava Kozarac na svoj nacin i uziva u nekim drugim stvarima.

Vecina nas je stigla 24.12 ili 25.12. a neki su dosli samo za vikend da proslave Novu Godinu u svom Kozarcu. Snijega skoro da nije ni bilo tada, ali je zato bilo kise i bljuzgavice. Kao sto znate ustane se ujutru pa na kahvicu. Onda se malo proseta pa opet na kahvicu. Tago se bogami i ogladni pa onda u Nejru ili vec kuda ko malo nesto prezalogajiti i za tren oka pode se smrkavati. A mi onda kuci na tusiranje od kafanskog dima pa onda opet u carsiju ili bolje reci kahvic. Ko god prode kraj pekare uzima kesu kifli i donosi u kafic, tako da nema sanse da ostanes gladan a ni da skines koju kilu vala.Svaki dan sretnes ponzato lice ili nekog koga nisi dugo vidio, pa se pravo obradujes.


Onda nam je i napadao snijeg. Neki su isli na Mrakovicu na skijanje, dok su se drugi sankali ili grudvali. Nazalost snjesKo nam je ostao dan, dva i opet ga je nestalo.


Isli smo i na Debeli Brijeg, kao i sto smo se i dogovarali. Ali i nije bas ispalo kako je trebalo. Ustvari vecina onih koji su obecali nisu ni dosli. Steta – ali nista novo.Ali nama koji smo isli 29.12. bilo je super, kao sto se na slikama i vidi. Stariji su malo rostiljali a djeca su malo osjetila miris zime i snijega u Kozarcu i malo se posankala.

 

Tako se blizila i ta ocekivana Nova Godina. Kad razmislis nista posebna, dan kao i svaki drugi, ali nama je bilo bitno da se taj dan svi, bas svi koji smo dole iskupimo. I bilo je stvarno haos. Svabo je kao i obicno bio aktivan sa svojom kamerom i kao sto ste sigurno i vidjeli napravio par dobrih snimaka.

U Picadilliju je atmosfera bila super. Bilo nas je ko Turaka :):) Igralo se pjevalo se, a na kraju se povelo i kolo kroz nasu carsiju. Bila je to nezaboravna noc!! Boga mi ostalo se do ranih jutarnjih sati. Oko 2 -3 sata ujutro jela se corba i ustipci sa sirom koju su momci spremili u kazanu ispred Picadillija ako se ogladni. Iako su svi na pocetku govorili da je kasno da se jede, odjednom je svak imao tanjur i kasiku ispred sebe.

 

 

Tako se proslavila i Nova Godina i polako se blizio kraj nasem uzivanju. Polako smo se razilazili, svak svojim putem: Austrija, Svicarska, Njemacka, Svedska, Holandija itd.

Sad cekamo ako bog da proljece pa da se opet sastanemo i da pocnemo sa pripremama za ljeto.

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.