Europa rezolutna: I Komunizam zločinačka ideologija!

Parlamentarna skupština Vijeća Europe trebala bi polovicom siječnja usvojiti rezoluciju kojom će osuditi komunizam, jasno ga označiti kao zločinačku ideologiju te potaknuti protukomunističku kampanju u svim zemljama članicama.

U rezoluciji, koja se već može pročitati na službenim intenetskim stranicama Vijeća Europe, traži se jednako tretiranje komunističkih i nacističkih zločina, posebice u školskim udžbenicima, uz poseban naglasak na masovne deportacije, koncentracijske logore, masovna ubojstva, te etnička čišćenja u višenacionalnim državama s komunističkim režimima među kojima je pored tadašnjeg Sovjetskog Saveza bila i bivša Jugoslavija.

Od zemalja članica pored protukomunističke kampanje traži se i detaljno istraživanje počinitelja i jasno otkrivanje istine o komunizmu kao zločinačkoj ideologiji koja se po surovosti zločina ne razlikuje od nacizma.

Također rezolucija izražava zabrinutost statusom komunističkih simbola koji nisu tretirani kao i nacistički, te će se, vjerojatno, od zemalja članica tražiti njihovo jednako tretiranje. Stoga se već ove godine može učekivati zabrana crvene petokrake kao zločinačkog simbola jednakog kukastom križu.

Å esdeset godina nakon nacizma, na istu, zločinačku, stranicu povijesti, time je stavljen njegov “istomišljenik”: komunizam.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.