Markica Dodig sportist godine u BiH


Boćar Markica Dodig izabran je za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2005. godini. Boćar iz Ljubuškog je u izboru “Nezavisnih novina” iza sebe ostavio džudistu Amela Mekića i rukometaša Mirsada Terzića.

Na sinoćnjoj ceremoniji, održanoj u Sarajevu, za najbolju ekipu u BiH izabran je Rukometni klub Izviđač iz Ljubuškog. Druga je ženska karate reprezentacija BiH, dok je treće mjesto pripalo Košarkaškom klubu Bosna ASA BHT. Priznanje za najboljeg trenera drugi put zaredom dobio je Mensur Bajramović (košarka). Drugi je Branislav Crnogorac (džudo), a treći Fikret Selman (karate).

Najperspektivnijim sportistom u 2005. godini proglašen je Dušan Babić (atletika), dok je u ženskoj konkurenciji prizanje otišlo u ruke Vanje Tomić (tenis). Nagradu za fair-play dobio je Fudbalski klub Modriča Maxima, dok je sportski radnik godine Nihad Imamović (košarka).

Sportska ličnost u 2005. godini je Sergej Barbarez, dok je za naj-gest godine nagrada pripala Saši Vasiljeviću (košarka).

Najbolja ekipa u sportu za invalide je OKI SPID (sjedeća odbojka), a najbolji sportist u istoj konkurenciji je Safet Alibašić (sjedeća odbojka).

Na večerašnjoj ceremoniji uručene su i nagrade za životno djelo. Prizanja su dobili: Petar Perović, Salih Selesković, Petko Radović, i Suvad Katana (posthumno).

Pokrovitelj petog izbor sportiste godine u BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” bilo je Predsjedništvo BiH.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.