Sutra izbor najboljih sportista BiH


U srijedu će se u Sarajevu održati Izbor najboljih sportista Bosne i Hercegovine u 2005. godini u organizaciji “Nezavisnih novina”.

Aktuelnog najboljeg sportistu BiH čorđa Paštara naslijedit će jedan od deset nominiranih kandidata koji su ušli u najuži krug: Goran Pašić (kajak – kanu – rafting), Amel Mekić (džudo), Markica Dodig (boćanje), Mirsad Terzić (rukomet), Arnela Odžaković i Adnan Hadžić (karate), Olivera Jurić (dizanje tegove), Mensura Hadžić (košarka), Hamza Alić (atletika) i Borki Predojević (šah). Svečana manifestacija, čiji je pokrovitelj Predsjedništvo BiH, počet će u 20 sati u Tropskom vrtu “Termalne rivijere Ilidža”, uz direktan tv prijenos na državnoj televiziji.

“Sport je jedna od vrlo važnih i vrlo dragih aktivnosti svima nama. Cijenim da je vrlo važno što smo 2001. godine donijelu odluku o organizaciji Izbora i što već petu godinu uspješno to realiziramo. Pozdravio bih prve dobitnike nagrada, ali i sve one koji su u proteklom periodu nagrađeni, te koji će priznanja dobivati u budućnosti”, rekao je Drago Marić, direktor JRTV servisa BiH na današnjoj press-konferenciji.

Konačnu odluku o najboljem sportisti BiH u 2005. godini donijet će žiri na posljednjoj sjednici dva sata prije početka manifestacije.

“Dosad smo održali pet sjednica i obavili dobar dio posla. Mislim da na posljednjem zasjedanju ne bi trebali imati problema, te da ćemo odluke donijeti jednoglasno, kao što je bio slučaj i dosad. Temeljito smo pregledali sve rezultate u godini koja će uskoro biti iza nas i uvjeren sam da nećemo pogriješiti u odabiru najboljih”, rekao je predsjednik žirija Muhamed Ibrahimbegović.

Pored proglašenja najboljih sportista, u srijedu će biti nagrađeni i najbolji treneri i ekipe, te najperspektivniji sportisti, najuspješniji sportski radnici, najbolji sportista u sportu za invalide, najbolja ekipa u sportu za invalide, a bit će dodijeljene i nagrade za životno djelo, za razvoj sporta u BiH i za “fair-play”.

Generalni sponzor Izbora najboljih sportista BiH u 2005. godini je Hemofarm BiH.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.