Nocna Spika

Proslo je opet pofino od mog zadnjeg javljanja. Planirao sam da se malo vise angazujem kao urednik na ovoj stranici kako bi Svabi malo rasteretijo posao ali kako se nikad ne ostvari ono sto planiras sta dalje da kazem… Sto se tice stranice mozemo biti zadovoljni nasem napredku iako jos uvijek pregradivamo i doradivamo detalje za sad dobro stojimo.
U zadnje vrijeme sve cesce evidentiramo napade na nas server tako da nam neko vrijeme nije radio mail server i niko se nije mogao registrovati. To sam rijesio stim da sam odobrio registrovanje na stranici bez potvrde e-maila, a kasnije sam i ubacio filter koji odvaja i automatski brise spam i viruse. Nazalost neki sada misle da trebaju imati 50 nickova kao danas sto je bio slucaj, posto nema kontrole e-maila neko je imao brilijantnu ideju da zauzme sve nickove koji su mu pali na pamet. Zadnjih dana imamo preko 2000 pokusaja provala na server, prateci ip adrese sa kojih su dosli napadi dosli smo do interesantnih zakljucaka. Atetntatori su ovi vanzemaljci na slici posto su oni na koje smo ciljali rekli da se ne bave “djecijim stvarima”.
Iako sam amater u managmentu servera sve je to novo za mene pokusavam da osiguram server sto bolje pa nemojte se cuditi ako vam se ponekad ne otvori stranica ili ako ne radi chat.
Mozete svaliti krivicu odma na mene jer sam zezno nesto u podesavanjima hehehe…ili su se vanzemaljci vratili 🙂
Neznam odkud tolika mrznja na nas i preziranje, jeli to nas mentalitet koji nas cini ljubomornim ako neko sa necim ima uspjeha ili cisto zlo. Kozarac je toliko prezentan na netu kao ni jedan drugi grad u svijetu, na to mozemo biti ponosni, ali istovremeno postoji ogroman osjecaj rivaliteta izmedu Kozarackih stranica.

Mi  nikad nismo htjeli da ogranicimo ovaj Kozaracki virtual samo na nasu stranicu, to nikako svako neka ide tamo gdje mu je najbolje. Nasa stranica otvara vrata svima, i ko god ima u naslovu Kozarac imat ce svoj banner ako hoce kod nas bez ikakvih problema. Zalosno je to sve da se desava nama koji smo prosli kroz taj rat i sve muke a da kraju okrenemo ruku jedni protiv drugih. Neke stvari su nas trebale uciniti pametnijim ali na zalost nisu…
Neznam sta bi dodao na ovo najbolje nista.

Prije par sedmica smo imali live stream na stranici, sigurno ste se zapitali sta je sa tim i kad ce napokon biti realizovan. Razmisljali smo da postavimo kameru na shoping center tako da se vidi cijela glavna ulica. Internet smo trebali spojiti kod Svabe u klubu i tu je problem. Svabo ima 64 kb brzinu podijeljenu na 6 computera, s cim dobija brzinu spuza pred pemziju. Druga opcija je bila da postavimo cameru na banderu kod Svabine kuce i da vucemo net od njega, nazalost i to mozemo otpisati jer nas ********  nece da ga spoji na internet.  Tako da od livestreama nema nista do daljnjeg,
Nada se da sam dobro prenijeo svoj misao u kukama ovih slova sto citate, nadam se da cu u buduce manje paziti na hackere i da cu se vise moci posvetiti pisanju….

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.