Prestale važiti stare lične karte i vozačke dozvole u BiH


Ministar civilnih poslova BiH Safet Halilović donio je Odluku o prestanku važenja ličnih karata i vozačkih dozvola izdatih na osnovu entitetskih i kantonalnih propisa u BiH.

Spomenutom odlukom utvrđeno je da 31. oktobra ove godine prestaju važiti lične karte i vozačke dozvole izdate na osnovu entitetskih i kantonalnih propisa u BiH, što znači da se u pravnom prometu u BiH mogu koristiti samo obrasci ličnih karata i vozačkih dozvola koje je izdao CIPS, saopćeno je iz Državne granične službe. Iz DGS-a podsjećaju da su do dana donošenja ove odluke građani BiH, u skladu sa Sporazumom između Vijeća ministara BiH i Savjeta ministara SCG-a o uvjetima putovanja državljana dvije države, mogli prelaziti državnu granicu prema SCG-u i sa starim ličnim kartama i vozačkim dozvolama, koje su bile izdate na osnovu entitetskih i kantonalnih propisa.

Nakon donošenja spomenute odluke, građani BiH više neće moći prelaziti državnu granicu sa starim ličnim kartama i vozačkim dozvolama, već samo na osnovu nove lične karte i vozačke dozvole izdate u CIPS-u ili važeće putne isprave.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.