“Dobro uštimani mrtvaci”

“Dobro uštimani mrtvaci”

Nova komedija bh. reditelja Benjamina Filipovića “Dobro uštimani mrtvaci” od četvrtka, 24. novembra kreće u kino distribuciju.

Film “Dobro uštimani mrtvaci” sarajevska publika će moći pogledati u kinu Meeting Point u terminima od 19 i 21 sat, a novinu predstavljaju i projekcije u Dvorani Općine Novi Grad koje će se svakodnevno odvijati u terminima od 18 i 20.15 sati.

 

Ekipa filma na čelu sa rediteljem Benjaminom Filipovićem predstaviće se u četvrtak uveče publici u Dvorani Općine Novi Grad prije projekcije koja počinje u 20.15, a potom i publici u kinu Meeting Point prije projekcije koja počinje u 21 sat.

Nakon svjetske premijere na 11. Sarajevo Film Festivalu gdje je prikazan u okviru Takmičarskog programa, Filipovićev film obišao je brojne svjetske filmske festivale na kojima je privukao veliku pažnju, kako publike, tako i kritike.

Radnja filma Dobro uštimani mrtvaci smještena je u Sarajevo. Sve počinje i završava u mrtvačnici, a između prologa i epiloga film pripovjeda četiri zasebne priče. Iz naizgled nepovezane i haotične palete likova i odnosa autor pronalazi tačku u kojoj će se komedija okončati baš kao i životi koji se u potpunosti “uštimaju” tek na samom kraju.

Sjajnu glumačku ekipu sačinjavaju: Lazar Ristovski, Miralem Zupčević,Irena Mičijević Rodić, Tarik Filipović, Uliks Fehmiu, Admir Glamočak,Emir Hadžihafizbegović, Tatjana Šojić, Boro Stjepanović, Žan Marolt,Nada čurevska, Moammer Kasumović, Mirza Tanović, Haris Burina, JasnaDiklić, Aleksandar Seksan, Saša Petrović. 

Film Benjamina Filipovića Dobro uštimani mrtvaci vidjeće i publika u Mostaru, Zenici, Tuzli, Gračanici, Srebreniku, Živinicama, Banovićima, Lukavcu, Visokom, Zavidovićima, Maglaju, Goraždu, Konjicu, Vitezu, Bihaću, Cazinu, Ključu, Čapljini, Širokom Brijegu…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.