Izborna skupstina Opcinske organizacije Stranke demokratske akcije

Izborna skupstina Opcinske organizacije Stranke demokratske akcije

Arci pise:

 

U nedjelju 20.11.2005. godine u Hotelu Prijedor je odrzana Izborna skupstina Opcinske organizacije Stranke demokratske akcije na kojoj je vecinom glasova za predsjednika ove organizacije izabran profesor Mesud Blazevic.

 

Za mnoge od vas koji svracate u ovu virtuelnu carsiju, ovo je mozda beznacajna vijest, ali bih ja i kao clan u ovoj carsiji i kao clan pomenute organizacije, htio da napisem nekoliko recenica o SDA u Prijedoru, sada kada tema izbora nije aktuelna (da ne bi bilo da je ovo neka promocija) i kada ja osjetim da su mnogi dezinformisani o pravoj situaciji…

Poslije proslogodisnjih izbora, medju odbornicima u SO Prijedor smo se nasli ja (Teufik Kulasic zvani ARCI), Alija Sikiric i Mesud Blazevic po prvi put i to u skupcini koja broji 31 odbornika, a od Bosnjaka su jos tu Murselovic Muharem i Pasalic Azra iz Stranke za BIH.

Vidite da je odnos u broju odbornika za nas Bosnjake izuzetno nepovoljan (gledajuci na situaciju popisa stanovnistva 1991. godine). I pored ove cinjenice mi iz SDA stranke smo svojim normalnim nastupima uspjeli doci do odredjenih uvazavanja, tako da sada nije sramota, niti ima straha, biti clan SDA, sto se uveliko osjetilo u vrijeme pocetka povratka na podrucje opcine Prijedor.

U prilog nam je isao i odnos drugih stranaka prema SDS, tako da mi nismo morali da trosimo energiju na osudjivanju njihove pogubne politike, jer su to radili drugi (iako oni imaju 9 odbornika u skupcini, nemaju nikakvog uticaja na sadasnje odvijanje situacije). U ovakvom odnosu smo mi mogli da namecemo opste zivotne probleme, koji se ticu svih gradjana, a ne samo nas Bosnjaka i time pokusavamo aktuelizirati sve ono sto se grijesilo prema povratnicima, kao da mi nismo gradjani opcine Prijedor.

Nas trojica smo kao normalni ljudi osjetili da od neke galame nebi imali puno koristi oni koje mi predstavljamo i tim nekakvim normalnim nastupom (jer smo u slucaju glasanja nemocni) smo htjeli bar da se zna da svi povratnici hoce da aktivno ucestvuju u obnavljanju zivota u Prijedoru, ali i da se i na onoj drugoj strani prizna sta je prava istina desavanja u ratnim godinama na podrucju opcine Prijedor.

Pored ovih kvalitetnih nastupa, u isto vrijeme su se u nasoj Opcinskoj organizaciji desavale i neke ruzne stvari koje nama (novim snagama u SDA) nisu bile jasne, ali smo se i na tom polju izborili za normalizaciju rada, zajedno sa onima koji su se trudili da se pogresni postupci iz proslosti ne ponavljaju i da konacno postanemo snaga u koju ce vecina gradjana moci imati povjerenje, u kojoj ce privatni interesi pojedinaca biti zamijenjeni sa opcim interesima vecine.

Mogli ste primjetiti da osim imena odbornika, ne pominjem druga imena, jer smatram da ovdje to ne treba da cinim, posto su, i oni koji razvaljuju i oni koji grade, uvijek tema odredjenih spekulacija, a ono sto je meni licno sada najbitnije, da je SDA u Prijedoru organizacijski na dobitku, da su na povrsinu isplivale zdrave snage i da se sve vise u centrali stranke zna za Prijedor i njegove nove kvalitetne kadrove.

 

Cilj ove moje pisanije nije nikakva promotivna predstava nego zelja da je sto vise vas informisano (pokusajte mi vjerovati kao clanu na ovom webu, a ne kao clanu SDA) o pravom stanju i da podstaknem neke koji su upoznati sa jos nekim detaljima, da ih iznesu, ali bez neargumentiranih napada (i bez puno stvari iz dalje proslosti), jer oni sem, socnoj svadji, ne vode nicemu. Onaj ko je nekada grijesio, neka sam snosi posljedice tih gresaka. Ja, kao novi clan, neznam mnogo, ali bi mi nova saznananja pomogla u daljem radu, jer priznacete da se ipak na necijim greskama moze puno toga nauciti.

Uz izvinjenje onima kojima sam bio dosadan, ocekujem vasu kvalitetnu saradnju.

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.