Srebrenička deklaracija uručena ambasadoru Vosskühleru

Srebrenička deklaracija uručena ambasadoru Vosskühleru


Predsjednik Kluba intelektualaca Srebrenice dr. Ilijaz Pilav i član Predsjedništva Kluba prof. dr. Rešid Hafizović razgovarali su s ambasadorom Holandije Karelom E. Vosskühlerom, kome su predstavili ciljeve Kluba i ideje rukovodstva koje mogu poslužiti za izradu konkretnih projekata iz oblasti ekonomije, obrazovanja i stručnog usavršavanja, izdavačke djelatnosti kao i obilježavanja genocida počinjenog u Srebrenici.

Iz Kluba intelektualaca Srebrenice navode da je holandski ambasador u potpunosti podržao programske ciljeve naglašavajući da Klub može očekivati konkretnu pomoć na određenim projektima. Razgovarano je i o nedavno održanom okruglom stolu u Srebrenici pod nazivom “Da li je Dayton legalizirao genocid u BiH”. Predstavnici Kluba su naglasili da je na toj konferenciji gotovo jednoglasno ocijenjeno da je Dayton zaista legalizirao genocid sa svim njegovim strašnim posljedicama koje su proistekle tokom ovih deset godina.

Ambasadoru je predočen sadržaj Srebreničke deklaracije i on se obavezao da će Deklaraciju proslijediti svojoj vladi, nakon čega će imati zvaničan stav.

Sagovornici su se složili da ovaj susret znači početak konkretne saradnje Kluba intelektualaca Srebrenice i Ambasade Kraljevine Holandije

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.