Džemat Luzern

Džemat Luzern


Fila piše:

Eselamu alejkum, ponovo vam se javljam iz dzemata Luzern, za koji s pravom možemo reći da je jedan od najorganizovanijih džemata na području Švicarske.

Tome u prilog potvrđuje i jedan skorašnji događaj koji se desio u sedmom mjesecu ove godine, kad je Kanton Luzern zadesila poplava koja nije zaobišla ni naš dio grada gdje se nalazi naša džamija…

Kompletna  dzamija  je bila poplavljena i sve je uništeno unutar nje. Tepisi su uništeni jer je došlo do izlijevanja nafte iz tankova za grijanje.

Pored tepiha je oštečen i jedan dio zidova u visini i do metar i po. 

Uz Allahovu pomoć i nesebičnom zalaganju džematlija, sve je u rekordnom kratkom roku dovedeno u provobitno stanje tako da se teravija namaz  proteklog mubarek mjeseca ramazana obavljala u našoj džamiji bez problema.

Tokom teravije namaza nije se desio niti jedan incident što potvrđuje da je i tu bila uspješna organizacija za javni red i mir, parkiranje vlastiti automobila i tako dalje.

Ovom prilikom ću vam pokazatii nekoliko slika kako bi bili u prilici vidjeti u kakvom je stanju bila džamija kad je bila poplavljena.

 I da ne zaboravim, za kraj, iz ovog dzemata na put prema najsvetijem mjestu, Allahu u goste, ide oko 17 familija.

 Ovaj broj ovogodišnjih hadžija  je za pohvaliti, molim Allaha dž.š. da im  bude u pomoći  i da obave svoj nijet i dužnost koju nam je Allah dž.š. svima naredio, koji smo u mogučnosti te  da se vrate živi i zdravi i još više nadahnuti prema Allahu dž.š., očišćeni od grijeha, k'o od majke rođeni…

 Amin!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.