Nominirana 22 kanadidata za najboljeg sportistu BiH

Nominirana 22 kanadidata za najboljeg sportistu BiH


Žiri Izbora najboljih sportista Bosne i Hercegovine u 2005. godini u organizaciji Nezavisnih novina na današnjoj sjednici u Sarajevu odredio je šire liste kandidata za osvajanje nagrada u svih 11 konkurencija.

U kategoriji za najboljeg sportiste BiH u 2005. godini nominirano je 22 sportista iz 13 sportova… Elvir Rahimić, Sergej Barbarez (nogomet), Kenan Bajramović, Damir Mršić, Siniša Kovačević, Mensura Hadžić (košarka), Enid Tahirović, Mirsad Terzić (rukomet), Jasminka Guber, Hamza Alić (atletika), Markica Dodig, Damir Brzica (boćanje), Amel Mekić (džudo), Mojca Rataj (skijanje), Olivera Jurić (dizanje tegova), Goran Pašić (kanu), Salko Zildžić, Sanja Samardžić (kik – boks), Arnela Odžaković, Adnan Hadžić (karate), Srđan Miličević (stoni tenis) i Borki Predojević (šah).

“Odlukom žirija iz jednog sporta vrijednovana su najviše tri najbolja rezultata u muškoj ili ženskoj konkurenciji u ovoj godini, a liste će moći biti i proširene ukoliko neko od bh. sportista ostvari zadovoljavajući rezutat do naredne sjednice. Sve odluke donijeli smo jednoglasno i na osnovu pravilnika o Izboru najboljih sportista BiH, a jedini kriterij bili su ostvareni rezultati bh. sportista u 2005. godini. U žiriju su istaknuti sportski radnici, proslavljeni sportisti i urednici najuticajnijih bh. medija, tako da će i odluke o konačnim pobjednicima u svim konkurencijama, uvijeren sam, biti i najbolje moguće”, rekao je predsjednik žirija Muhamed Ibrahimbegović.

Na manifestaciji 14. decembra u sarajevskom hotelu “Holiday Inn” koju organiziraju “Nezavisne novine” i Javni radio televizijski servis BiH, a koja će biti održana pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, bit će proglašeno deset najuspješnijih sportista od kojih će prva tri, pored pehara i plaketa, dobiti i novčane nagrade (2.000 KM, 1.000 KM i 500 KM).

Naredna sjednica žirija, na kojoj će biti skraćene liste kandidata u svim konkurencijama, bit će održana 22. novembra u Mostaru.

Za najbolju ekipu BiH u 2005. godini u konkurenciji su reprezentacija BiH u raftingu (prvi tim), Košarkaški klub Bosna ASA BHT, Rukometni klub Izviđač, muška karate reprezentacija BiH, ženska karate reprezentacija BiH, ženski košarkaški klub Željezničar, Kuglaški klub Željezničar, Rukometni klub Borac (Banja Luka), Nogometni klub Široki Brijeg i nogometna reprezentacija BiH. U konkurenciji za najboljeg bh. trenera u 2005. godini su Jakov Ločnar (boćanje), Mensur Bajramović, Elmedin Omanić (košarka), Fikret Selman, Suad Čupina (karate), Branislav Crnogorac (džudo), Ivica Barbarić, Blaž Slišković (nogomet), Vlado Milijević (kik – boks), Muhamed Delić (atletika).

Za najuspješnijijeg sportskog radnika BiH u 2005. godini nominirani su Nihad Imamović (košarka), Stanislav Mucić (rukomet) i Miralem Zubović (sjedeća odbojka, košarka).

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.