SwissBiH | 2005-OMLADINSKO DRUŽENJE U KÃœSSNACHTU

SwissBiH | 2005-OMLADINSKO DRUŽENJE U KÃœSSNACHTU


NeckoCH piše:

Lijepo je uživati i družiti se sa ljudima koji nisu zaboravili domovinu i njene običaje, a jos je ljepše kad se radi o našoj omladini u Švicarskoj.

Desilo se to skoro pa „slučajno“. Nakon što smo naišli na stranicu Omladina Kula (www.omladina-kula.ch) javili smo se predsjednici ovog udruzenja Emki Jakupović i čestitali na odličnom radu, organizovanju druženja, folklora i slično. Nismo dugo čekali i poruka sa pozivnicom na „omladinski iftar kod Omladine Kula“ stigla je u našu redakciju.

 

Naravno, ovakav poziv nismo htijeli propustiti i tako smo se uputili za Küssnacht.

U prostorijama kluba „Kula“ sve je bilo spremno da se skupi omladina iz nekoliko regija Švicarske.


Natpisi na stolovima su nam otkrili da se radi o omladinskim klubovima iz: Biela, Schlierena, Luzerna, Schmerikona, Zofingena, Zuga i Chura.

Nije dugo trajalo i omladina iz cijele Švicarske je pristizala. Atmosfera je bila sve veselija i opuštenija, iako su neki od njih čekali vrijeme iftara.

Nakon klanjanja akšam-namaza, djevojke u prelijepoj bosanskoj nošnji (dimije, košulje, šamije itd.) su se trudile da svako bude zadovoljan.

Blisko druženje otpočelo je na raznolikoj sofri prepunoj ukusnih i s ljubavlju pripremljenih tradicionalnih ramazanskih specijaliteta, nakon čega se klanjala teravija.

Naša Redakcija je, nakon velike podrške i toplog prijema od strane Emke Jakupović, porazgovarala i sa ostalim predsjednicima klubova, koji su se te noći našli u klubu Kula.

Uglavnom se radi o sličnim problemima kao što su: neorganizacija, nezainteresovanost nekih udruženja, nedostatak financija, loša koordinacija i slično.


Razmjenjujući informacije o klubovima i brojevima telefona radi daljne saradnje, bilo je vrijeme vratiti se nazad kući. U razgovorima i diskusijama nismo ni primjetili da je ponoć davno prošla

Ovim putem zahvaljujemo se organizatorima „OMLADINI KULA“ ovog iftara.

Također se nadamo saradnji sa ostalom omladinom Švicarske sa ciljem da se više družimo.

Informacije sa kontakt-telefonima uskoro će se naći na www.swissbih.com.

 

Još jedanput hvala na toplom dočeku i želimo BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.