Ajanović traži smjenu Muniba Ušanovića

Ajanović traži smjenu Muniba Ušanovića


Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je otvoreni zahtjev Nogometnom savezu BiH da smijeni Muniba Ušanovića s dužnosti glavnog tajnika zbog, kako ističu iz te stranke, sramnog izdajničkog potpisivanja
protokola s predstavnicima Nogometnog saveza SCG-a o zajedničkom usuglašavanju stavova i prevladavanju, kako je naznačeno, nesuglasica u vezi s kvalifikacijskom utakmicom na Marakani.

“Umjesto da se bori za dokazivanje istine i pravnu i moralnu satisfakciju za ono što su preživjeli bh. reprezentativci i navijači, Munib Ušanović potpisivanjem sramnog protokola pristaje na izjednačavanje krivice i anuliranje odgovornosti Nogometnog saveza Srbije i Crne Gore i pored očitog rasističkog i fašističkog divljanja srpskih navijača”, ističe Ajanović i dodaje da je beogradski protokol, s obzirom da je potpisan bez znanja i predsjednika i Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, pravno nevažeći.

 

Prema riječima predsjednika BOSS-a, ukoliko izostane smjena Muniba Ušanovića, kompletno rukovodstvo će se smatrati i izdajnicima interesa Bosne i Hercegovine.

On je također zatražio da nadležno tužiteljstvo provede istragu o mogućim koruptivnim djelovanjima Muniba Ušanovića.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.