BosTelov iftar u Čikagu

BosTelov iftar u Čikagu


Sade piše:

U Čikagu je 16. Oktobra u iznajmljenim prostorijama Bosansko Islamskog Kulturnog Centra održan zajednički Iftar pod pokriviteljstvom RTV BosTel. U bratskoj i prijateljskoj atmosferi uz odličnu hranu i dobro organizovanu poslugu BosTel je ugostio preko 200 gostiju. Džematlije su konačno imali šansu da se druže i upoznaju osoblje BosTela, naše jedine Bosanske Radio i Televizije u Americi.

Jednostavni i skromni a pored toga i uspješni businessmeni i vlasnici RTV BosTel Nihad i Azira Mehanović dobrano su se potrudili da sve bude kako treba. Hrane je bilo u izobilju i mnogi su se obezbjedili i za ručak sutradan- za novi dan posta. Ostalo je kolača i sokova i za druge dane da se džematlije mogu poslužiti i osvježiti.





Kao i skoro svaku noć na usluzi je bio Kamber Hadžić koji se je pobrinuo o posluzi hrane što mu je i profesionalni posao. Kamber je inače DJ u Radio BosTelu. Ovdje je potrebno naglasiti da Kaber sve svoje usluge radi potpuno besplatno za korist džemata. Sav njegov pribor, stolovi i stolice i ostalo je dano na uslugu džematu tokom mjeseca Ramazana.

Ne znamo kako da se Kamberu odužimo jer ovo nije prvi put da Kamber pomaže naš džamat osim da mu poželimo da mu Allah dž.š. ukabuli i podari sve najbolje kako u životu tako i poslovno, njemu i njegovoj familiji. Aferim Kambere.

Javnosti je poznato da je RadioBosTel pokrenuo akciju prikupljanja novčanih sredstava pod nazivom «1000 po 100 i sve gotovo» i da se već tri sedmice iskupljaju sredstva za dovršetak radova na Objektu tj.džamiji Bosansko Islamskog KulturnogCentra u Čikagu.

U ovom periodu iskupito je nekih $20.000 i akcija se nastavlja. Ne znam dali je potrebno hvaliti ali je sigurno neophodno spomenuti voditelje Radija BosTel Å efketa Porčića i njegovog kolegu Edina Korajkića koji odrađuju izvrstan posao.

I na kraju zahvaljujemo se još jednom RTV BosTel na svoj pomoći kako našoj Zajednici tako i našem džematu koji opet nisu tokom ovog perioda pokazali baš neku podršku ovom našem mediju u Čikagu.

Vremena se mijenjaju i mi kao Zajednica sazrijevamo inadamo se, ako Bog da, bolje i razumijemo.




























Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.