Maloljetni komšija silovao dva dječaka

Maloljetni komšija silovao dva dječaka


Sedamnaestogodišnji Senadin G., zvani Sendo, uhapšen je juče zbog sumnje da je u više navrata silovao dva dječaka od tri i osam godina iz komšijske kuće u Gornjim Garevcima kod Prijedora, potvrđeno je u prijedorskoj policiji.

Lisice na ruke Senadinu su stavljene juče prijepodne, a on je na saslušanju priznao silovanja osmogodišnjeg A.B. i njegovog trogodišnjeg brata. Nakon ispitivanja pušten je iz pritvora.

 

Policiji je slučaj seksualnog zlostavljanja prijavio socijalni radnik prijedorskog Centra za socijalni rad i ljekari, nakon što su to otkrili pri pregledu dječaka i razgovoru sa njihovim roditeljima. Na njihov alarm policija je privela Senadina, koji je policiji priznao da je u šest navrata seksualno zlostavljao dječake.

Prema svjedočenju dječaka koje je prikupila njihova porodica, Senadin je starijeg sina silovao u svojoj kući, tek stotinak metara udaljenoj, u kući svog strica, garaži i u šumi, a onda bar u tri navrata seksualno zlostavljao i mlađeg sina. Ovaj slučaj zaprepastio je mještane zaseoka Grozdanići, povratničkog sela, a šok i nevjerica vladaju u porodici silovanih dječaka.

Dvadesetšestogodišnja majka dječaka R.B. kroz suze je  ispričala da je cijelu stvar otkrila prije par dana, kad joj se povjerio mlađi sin.

“On mi je u petak rekao da ga je komšija dirao po spolovilu. Kazao mi je da mu je Sendo skinuo gaćice i dirao ga po spolovilu, te da ga je natjerao da leži na kauču”, kroz suze priča majka dječaka. Alarmirana pričom mlađeg sina, uspjela je da izvuče priznanje od starijeg sina.

“Ispričao mi je da ga je zlostavljao već godinu dana. Prijetio mu je da će ga ubiti ako ga oda i da ga je i tukao i maltretirao”, ispričala je majka dječaka.

Stariji sin se, priča, naglo povukao u sebe i od tada odličnog đaka počeo je da dobija jedinice. Ni na kraj pameti joj nije bilo šta se dešava s djecom, u pokušajima da se s mužem snađe da zarade za hljeb.

“Nisam znala kroz kakav pakao su mi djeca prolazila. Zlostavljač je zaslužio da mu se sudi i da ode u zatvor, bolnicu ili bilo koju ustanovu da se liječi”, priča majka dječaka.

Međutim, slijede nove neizvjesnosti… Porodica žrtava strahuje kako će selo reagovati kad se pročuje za zlostavljanje. Majka dječaka se boji da će se njeni dječaci naći na meti seoskih ogovaranja i podsmijeha.

Prema nezvaničnim saznanjima, Senadin G. potiče iz porodice u kojoj su poremećeni porodični odnosi, a izvještaj o ovom krivičnom djelu juče je proslijeđen Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

Aleksandar Simonović, dežurni tužilac, potvrdio je da je osumnjičeni 17-godišnjak pušten iz pritvora, nakon što je, u prisustvu roditelja, priznao nedjela.

“Ima nekih indicija da je i on sam svojevremeno bio zlostavljan, ali to će biti moguće utvrditi tek nakon vikenda, kad s njim budu razgovarali psiholozi”, kazao je Simonović.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.