“Napali su nas navijači iz BiH, koji su došli navijati za drugu državu”

“Napali su nas navijači iz BiH, koji su došli navijati za drugu državu”


Više od 50 navijača Čelika koja je sinoć u Beogradu prisustvovala utakmici nogometne reprezentacije BiH protiv domaće selekcije SCG jutros oko 08.00 sati vratila se u Zenicu. Kako je izjavio Asim Demiri
vođa navijača Čelika, dva navijača BiH, jedan iz Zenice i jedan iz Travnika teže su povrijeđena nakon što su ih na beogradskom stadionu Marakana napali navijači Srbije i Crne Gore koji su na utakmicu doputovali iz BiH.

“Sve do dolaska pred stadion bilo je fantastično organizirano. Pratili su nas i helikopteri, a onda su nas na ulazu na stadion napali navijači iz BiH, koji su iz Banje Luke, Doboja i drugih gradova došli navijati za reprezentaciju druge države. Bacali su na nas sve što su imali. Jedan navijač iz Zenice doživio je lom nosa i potres mozga, dok je navijaču iz Travnika otkinut jedan prst na ruci”, rekao je Asim Demiri, predsjednik Udruženja građana navijača NK Čelik iz Zenice.

Kako javljaju srbijanski mediji, ukupno sedamnaest navijača je povrijeđeno na stadionu Crvene zvezde tokom kvalifikacione utakmice između selekcija SiCG i Bosne i Hercegovine.

Kako je izjavio direktor beogradske klinike “Anlave” Slobodan Ivanović, šest osoba pretrpjelo je teže, a 11 lakše povrede za vrijeme susreta.

Nijedan povređeni navijač nije životno ugrožen, a šestorica teže povrijeđenih prebačena su u Urgentni centar radi dalje njege.

Povrede su nanesene tupim predmetima, uglavnom polomljenim stolicama, dok su se neki navijači povredili na šiljke od ograde na stadionu.

Tokom utakmice na “Marakani” bilo je incidenata na dijelu tribina gdje su bili smješteni navijači reprezentacije BiH i u njihovoj blizini.

Bačeno je nekoliko baklji, a potom su iz ležišta pokidane stolice kojima su se međusobno gađali navijači dva tima. Policija je intervenisala i spriječila veće incidente.

Među ozbiljnije povređenim navijačima je šest osoba iz Bosne i Hercegovine.

  • povredu lijevog oka zadobio je Goran Stanković (rođen 1989. godine) sa Pala
  • bez drugog prsta desne ruke ostao je Sarajko Ajdin (1983) iz Travnika,
  • Izujin Barajić (1967) iz Zenice ima prelom nosa i potres mozga,
  • Veliboru Terziću iz Mostara konstatovana je povreda glave i vratnog dijela kičme,
  • Marku Stankoviću (1985) iz Bijeljine povrede čeone regije glave, a
  • Nemanja Vujanić (1985) ima posjekotinu tjemene regije glave.

Posjekotine desne šake na šiljcima ograde zadobio je Zoran Marjanović iz Beograda, zvjezdastu povredu obraza ima Dušan Bulatović (1957.) iz Zemuna, a posjekotinu u predjelu čeone regije ima Nemanja Lukić (1988.) iz Beograda.

Tokom utakmice u Beogradu, na Marakani i u okolini dežuralo je sedam interventnih timova ljekara klinike “Anlave”.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.