Obilježavanje 10. godišnjice Daytonskog sporazuma

Obilježavanje 10. godišnjice Daytonskog sporazuma


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović je tokom sastanka s ambasadorima zemalja potpisnica Daytonsko-pariškog sporazuma te ambasadorima EU-a najavio da će se središnja ceremonija obilježavanja 10. godišnjice potpisivanja Daytonskog sporazuma održati 20. i 21. decembra 2005. u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici ureda članova Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića i Borislava Paravca, kao i ambasador Republike Hrvatske u BiH, ambasador Srbije i Crne Gore u BiH, šef Misije Evropske komisije u BiH, ambasador Republike Francuske u BiH, zamjenik ambasadora Savezne Republike Njemačke u BiH, ambasador Ruske Federacije u BiH, savjetnici američkog ambasadora i ambasadora Velike Britanije u BiH. Razgovaralo se o načinu i aktivnostima obilježavanja koje će detaljno biti prezentirane na prvom radnom susretu Organizacijskog odbora za obilježavanje 10. godišnjice potpisivanja Daytonsko-pariškog sporazuma koji će se održati u drugoj polovini oktobra ove godine.

Sugovornici su se složili da tema radnih sastanaka prigodom obilježavanja bude značenje Daytonskog sporazuma od njegovog potpisivanja do danas, s posebnim naglaskom na daljnjoj izgradnji BiH sukladno evropskim principima.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.