Svako oklijevanje u suradnji s Haagom opasno i kontraproduktivno

Nova vlada učinit će sve da proces suradnje s Haškim sudom bude okončan, jer je “bilo kakvo oklijevanje u tome vrlo opasno i kontraproduktivno” za Srbiju, izjavio je u srijedu predsjednik Srbije Boris Tadić.

“Ako Mladić nije u Srbiji, bit ćemo u prilici ponuditi valjane dokaze o tome”, kazao je Tadić novinarima nakon otvaranja skupa Stranke europskih socijalista u Beogradu, dodajući da se nada da će Srbija na kraju mandata novoizabrane vlade biti mnogo bliža Europskoj uniji nego što je to danas. Srbija je, kazao je Tadić, trenutno jedina zemlja u regiji koja ne pregovara o približavanju EU, i to zbog nesuradnje s Haškim sudom, te će to biti jedan od prioriteta nove Vlade Srbije.

Rasim Ljajić, novi ministar za rad i socijalnu politiku potvrdio je u srijedu agenciji Beta da će ostati na čelu Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom, te zajedno s tužiteljem za ratne zločine Srbije Vladimirom Vukčevićem na dužnosti koordinatora Akcijskog plana za suradnju s Haškim sudom, usvojenog prošle u srpnju prošle godine.

Haški sud od Srbije traži još šest optuženika za ratne zločine, među kojima i najtraženijeg haškog bjegunca Ratka Mladića.

Osim Mladića, u bijegu su još Goran Hadžić, optužen za ratne zločine u Hrvatskoj, Vlastimir čorđević, optužen za ratne zločine na Kosovu, te Zdravko Tolimir i Stojan Župljanin, optuženi za ratne zločine u Bosni i Hercegovini.

Haško tužiteljstvo tvrdi da je Mladić i Župljanin nalaze na teritoriju Srbije, dok su čorđević, Hadžić i Tolimir navodno u Rusiji.

(FENA)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Tüllin's cigarette
  • Cat vision
  • Flow
  • Jessy #
  • Tüllin's make-up
  • Tüllin's experience
  • Richard
  • Nicola
  • le bouquet aux luettes

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.