Nakon pobjede u prošlom kolu, FK Bratstvo ovaj vikend igra u gostima protiv FK Plamena

Fudbaleri Bratstva uspjeli su, prošlog vikenda, ostvariti prvu prvenstvenu pobjedu u ovoj sezoni. U utakmici 6. kola Regionalne lige Zapad koja je odigrana u subotu 30. septembra u Kozaruši, Bratstvo je ugostilo ekipu Sloga DIPO iz Gornjih Podgradca i slavilo rezultatom 3:2.

Sve se odigralo u prvom poluvremenu utakmice, odmah na samom početku igre, nakon centaršuta u šesneasterac gostiju lopta pogađa jednog od igrača u ruku i sudija pokazuje na bijelu tačku.

Tako je Bratstvo, sigurnom realizacijom penala Armina Mešića došlo u rano vodstvo. Ubrzo, desetak minuta kasnije, nakon odlične akcije napadača Bratstva Armin Mešić postiže drugi pogodak i povečava vodstvo na 2:0.

Pet minuta kasnije, gosti uzvraćaju i smanjuju prednost golom Miloša Đorđića u 17. minuti, a zatim u 22. minuti Neven Perić poravnava rezultat na 2:2 i vraća sve na početak.

U 30. minuti igre ponavlja se slična situacija sa početka igre, gostujući odbrambeni igrač izbio je glavom loptu koja je pogodila njegovog saigrača u ruku tako da je sudija ponovo svirao penal za Bratstvo.

Ponovo je Armin Mešić bio siguran u izvođenju penala i tako postigao Hat-trick u ovom susretu i ponovo dove Bratstvo u vodstvo 3:2.

Na kraju bio je ovo i konačan rezultat. Poslije burnog prvog poluvremena u drugom djelu utakmice pored dosta prilika, mreže su ipak mirovale tako da je rezultat iz prvog poluvremena ostao do kraja utakmice.

Idući susret Bratstvo ide na gostovanje u Donje Vodičevo protiv ekipe Plamen sa željom da ostvare novu pobjedu i nova tri boda koja bi ih podigla sa dna tabele na kojoj se Bratstvo nakon šest utakmica, sa četiri poraza, jednim remijem i jednom pobjedom, nalazi na 12. mjestu.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.