Nakon pobjede u prošlom kolu, FK Bratstvo ovaj vikend igra u gostima protiv FK Plamena

Fudbaleri Bratstva uspjeli su, prošlog vikenda, ostvariti prvu prvenstvenu pobjedu u ovoj sezoni. U utakmici 6. kola Regionalne lige Zapad koja je odigrana u subotu 30. septembra u Kozaruši, Bratstvo je ugostilo ekipu Sloga DIPO iz Gornjih Podgradca i slavilo rezultatom 3:2.

Sve se odigralo u prvom poluvremenu utakmice, odmah na samom početku igre, nakon centaršuta u šesneasterac gostiju lopta pogađa jednog od igrača u ruku i sudija pokazuje na bijelu tačku.

Tako je Bratstvo, sigurnom realizacijom penala Armina Mešića došlo u rano vodstvo. Ubrzo, desetak minuta kasnije, nakon odlične akcije napadača Bratstva Armin Mešić postiže drugi pogodak i povečava vodstvo na 2:0.

Pet minuta kasnije, gosti uzvraćaju i smanjuju prednost golom Miloša Đorđića u 17. minuti, a zatim u 22. minuti Neven Perić poravnava rezultat na 2:2 i vraća sve na početak.

U 30. minuti igre ponavlja se slična situacija sa početka igre, gostujući odbrambeni igrač izbio je glavom loptu koja je pogodila njegovog saigrača u ruku tako da je sudija ponovo svirao penal za Bratstvo.

Ponovo je Armin Mešić bio siguran u izvođenju penala i tako postigao Hat-trick u ovom susretu i ponovo dove Bratstvo u vodstvo 3:2.

Na kraju bio je ovo i konačan rezultat. Poslije burnog prvog poluvremena u drugom djelu utakmice pored dosta prilika, mreže su ipak mirovale tako da je rezultat iz prvog poluvremena ostao do kraja utakmice.

Idući susret Bratstvo ide na gostovanje u Donje Vodičevo protiv ekipe Plamen sa željom da ostvare novu pobjedu i nova tri boda koja bi ih podigla sa dna tabele na kojoj se Bratstvo nakon šest utakmica, sa četiri poraza, jednim remijem i jednom pobjedom, nalazi na 12. mjestu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.