“C&M Trade” iz Bijeljine je kupac hotela Monument za 3,1 milion KM

Hotel “Monument”, jedini u Nacionalnom parku “Kozara”, prodat je na licitaciji za 3,1 milion maraka, a nakon što otvori vrata za goste, Mrakovica će moći da se pohvali mnogo bogatijom turističkom ponudom i većim smještajnim kapacitetima.

Hotel “Monument” je poslovao u sklopu preduzeća “Župa komerc” iz Laktaša, koje je prije nešto više od dvije godine otišlo u stečaj.

Stečajna upravnica Dosta Baraković potvrdila je za “Glas Srpske” da je licitacija, koja je održana prije mjesec, bila uspješna.

– “Monument” je kupila firma “C&M Trade” iz Bijeljine. Oni su bili hipotekarni povjerioci jer su ranije otkupili potraživanja kompanije “Heta”. Ovih dana očekujemo potpisivanje notarskog ugovora, a potom slijedi i preuzimanje – kazala je Barakovićeva, podsjetivši da je procijenjena vrijednost hotela bila nešto više od šest miliona maraka, te da je na licitaciji ponuđen za 50 odsto nižu cijenu.

Vlasnik firme “C&M Trade” Saša Kovačević rekao je da se već nekoliko godina bave nekretninama, te da su oni jedini dostavili ponudu za hotel “Monument”, s obzirom na to da su bili razlučni povjerioci.

– Jedan od uslova je bio da se nastavimo baviti tom branšom i da zaposlimo petnaestak radnika, što ćemo i učiniti. Hotel je u dosta dobrom stanju, svakako su potrebna ulaganja, ali vjerujem da ćemo ga veoma brzo staviti u funkciju. Završavamo još neke administrativne poslove kako bismo mogli da otvorimo – rekao je Kovačević za “Glas”, naglasivši da će, ukoliko sve bude teklo po planu, za mjesec dana otvoriti hotel.

Govoreći o planovima, Kovačević je istakao da imaju i ponudu za saradnju sa Banjom “Mlječanica”.

U Nacionalnom parku “Kozara” kažu da je suvišno i komentarisati koliko će značiti otvaranje hotela “Monument”.

– Smještajni kapaciteti su sada veoma skromni i ono što imamo vrijeme je pregazilo. Svake godine nas pitaju iz sportskih i turističkih organizacija za smještaj većeg broja ljudi, što nismo mogli ispuniti. Osim toga, otvaranje “Monumenta” nudi mogućnost organizacije kongresa, te razvoj velnes i spa turizma – rekao je direktor NP “Kozara” Božidar Nikoletić.

Istakao je da šansu vide i u razvoju zdravstvenog turizma, s obzirom na to da su u procesu dobijanja zelenog sertifikata i dobijanja statusa vazdušne banje.

Kapaciteti

Saša Kovačević je rekao da hotel “Monument” raspolaže sa oko 130 kreveta.

– Ima ukupno 45 soba, od kojih su 11 veći apartmani – kazao je Kovačević. Osim toga, hotel raspolaže i teretanom, saunama, aperitiv i kamin barom.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen
  • slice
  • kharlâ
  • piero foscari
  • Arsenale

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.