“C&M Trade” iz Bijeljine je kupac hotela Monument za 3,1 milion KM

Hotel “Monument”, jedini u Nacionalnom parku “Kozara”, prodat je na licitaciji za 3,1 milion maraka, a nakon što otvori vrata za goste, Mrakovica će moći da se pohvali mnogo bogatijom turističkom ponudom i većim smještajnim kapacitetima.

Hotel “Monument” je poslovao u sklopu preduzeća “Župa komerc” iz Laktaša, koje je prije nešto više od dvije godine otišlo u stečaj.

Stečajna upravnica Dosta Baraković potvrdila je za “Glas Srpske” da je licitacija, koja je održana prije mjesec, bila uspješna.

– “Monument” je kupila firma “C&M Trade” iz Bijeljine. Oni su bili hipotekarni povjerioci jer su ranije otkupili potraživanja kompanije “Heta”. Ovih dana očekujemo potpisivanje notarskog ugovora, a potom slijedi i preuzimanje – kazala je Barakovićeva, podsjetivši da je procijenjena vrijednost hotela bila nešto više od šest miliona maraka, te da je na licitaciji ponuđen za 50 odsto nižu cijenu.

Vlasnik firme “C&M Trade” Saša Kovačević rekao je da se već nekoliko godina bave nekretninama, te da su oni jedini dostavili ponudu za hotel “Monument”, s obzirom na to da su bili razlučni povjerioci.

– Jedan od uslova je bio da se nastavimo baviti tom branšom i da zaposlimo petnaestak radnika, što ćemo i učiniti. Hotel je u dosta dobrom stanju, svakako su potrebna ulaganja, ali vjerujem da ćemo ga veoma brzo staviti u funkciju. Završavamo još neke administrativne poslove kako bismo mogli da otvorimo – rekao je Kovačević za “Glas”, naglasivši da će, ukoliko sve bude teklo po planu, za mjesec dana otvoriti hotel.

Govoreći o planovima, Kovačević je istakao da imaju i ponudu za saradnju sa Banjom “Mlječanica”.

U Nacionalnom parku “Kozara” kažu da je suvišno i komentarisati koliko će značiti otvaranje hotela “Monument”.

– Smještajni kapaciteti su sada veoma skromni i ono što imamo vrijeme je pregazilo. Svake godine nas pitaju iz sportskih i turističkih organizacija za smještaj većeg broja ljudi, što nismo mogli ispuniti. Osim toga, otvaranje “Monumenta” nudi mogućnost organizacije kongresa, te razvoj velnes i spa turizma – rekao je direktor NP “Kozara” Božidar Nikoletić.

Istakao je da šansu vide i u razvoju zdravstvenog turizma, s obzirom na to da su u procesu dobijanja zelenog sertifikata i dobijanja statusa vazdušne banje.

Kapaciteti

Saša Kovačević je rekao da hotel “Monument” raspolaže sa oko 130 kreveta.

– Ima ukupno 45 soba, od kojih su 11 veći apartmani – kazao je Kovačević. Osim toga, hotel raspolaže i teretanom, saunama, aperitiv i kamin barom.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.