Vrijeme i stanje na putevima

Jutros se zbog snježnih padavina, koje su tokom noći i jutra zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, saobraća otežano i usporeno, naročito na dionicama u višim predjelima. Zabilježeno je novih 15 centimetara snijega, a prestanak padavina se očekuje tek sutra.

Na planinskim prevojima jutros ima dosta ugaženog snijega, a na Bjelašnici je palo dodatnih 40 centimetara.

Magistralni putevi na kojima se ovoga jutra saobraća usporeno su: Priluka-Glamoč-Mlinište, Kupres-Šuica-Tomislavgrad-Kolo, Kamensko-Livno-Šuica, Gacko-Tjentište (Čemerno), Sarajevo-Olovo-Kladanj (Nišići i Karaula), Drvar-Bosansko Grahovo-Kazanci, Sarajevo-Trnovo (Rogoj), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen), Sarajevo-Konjic (Ivan) i Ustikolina-Goražde, kao i šire područje Romanije te putevi koji od Trebinja vode prema granici s Crnom Gorom.

Otežano je i saobraćanje na A-1 dionici Zenica-Tarčin. Skreće se pažnja na mjestimičnu poledicu, naročito na dionicama preko mostova i na prilazima tunelima.

Putne službe su ovog jutra na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su svi putevi prohodni. U glavnom gradu BiH visina snijega jutros je 23 centimetra.

Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u sjevernim krajevima. Apelira se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme.

Sinoć i jutros se otežano saobraća i u tunelu karaula (Olovo-Kladanj), a zbog velike količine snijega vozačima se savjetuje zimska oprema. Teretna vozila sinoć su u tunelu stajala svako pola sata.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većini područja. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i snijegom, a poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Dnevne temperature od -3 do 2, na jugu od 3 do 8 stepeni celzija.

U Kozarcu je također oblačno i maglovito vrijeme sa, trenutna tmperatura -1 stepeni celzija.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen
  • slice
  • kharlâ
  • piero foscari
  • Arsenale

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.