Djevojčica muzički poliglot: Amila Memić pjeva na 13 jezika

Počela je prvo pjevati, pa onda pričati. U kući je sve bio mikrofon, i četka za kosu i obična kuhača … Pjeva po cijeli dan, od ranog jutra kad se probudi, do lijeganja u krevet.

Šesti razred

No, ono što izdvaja Amilu Memić (12), učenicu šestog razreda Osnovne škole “Kozarac” iz Kozarca, od njenih vršnjaka, koji kao i ona sanjaju blistavu muzičku karijeru, je to da ona pjeva na čak 13 jezika.

Omiljeni su joj kineski, japanski, turski, arapski, italijanski, ruski, španski, engleski… Ni francuski joj nije stran, a obećava da će vrlo brzo naučiti da pjeva i na njemačkom. Jedino je još on ostao nepoznanica. Skromno kaže da to i nije teško naučiti. Pjesmu za početak dugo preslušava.

– Onda je zapamtim. To me jako zabavlja, interesantno je i nimalo teško. I kad je jednom naučim, ne zaboravljam je – kaže Amila koja, recimo, izvodi pjesme Vitni Hjuston (Whitney Houston) na japanskom i italijanskom.

U to smo se i lično uvjerili dok nam je Amila, bez trunke treme, pjevala u školskom dvorištu, na mini koncertu koji su aplauzom podržali i roditelji Zijad i Amira. I nekoliko vršnjaka kojima ništa nije bilo jasno.

– Ponosni smo na nju, sretni, zadovoljni zbog onog što radi. Pokušavamo da joj pomognemo, onoliko koliko smo u mogućnosti. To da lijepo pjeva ne znaju samo Kozarčani, jer je njeno pjevanje zbog takmičenja na kojima učestvuje odjeknulo i u regiji. Mi smo joj velika podrška i nadamo se da neće odustati od svog sna, solo pjevanja. Tu ćemo već nešto smisliti – kaže Zijad Memić, Amilin otac.

On voli muziku, ali mu, kaže, pjevanje baš i ne ide. Zato je išlo njegovoj majci koja je pjevala za svoju dušu i od koje je Amila, najvjerovatnije, i naslijedila sjajan glas.

(Avaz)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • le cep de vigne (Syrah)
  • grenades
  • pomegranate
  • Ridah
  • dedans
  • dedans +
  • dedans +++
  • dedans ++
  • dedans du dehors

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.