PODRŽIMO FINANSIJSKI SJEČANJE NA GENOCID

Odbor za obilježavanje 20 godina genocida u Prijedoru poziva sve građane, firme i organizacije da finansijski pomognu organizovanje događaja koje smo planirali i prezentovali u prijedlogu programa.

Za organizaciju događaja koje je Odbor preuzeo na sebe minimalni troškovi iznose 30.000 KM i tu su uključeni troškovi transporta, ozvučenja, zakupa prostora i osvježenja za učesnike prema potrebi. Svaki od tih događaja zahtjeva i dodatne troškove kojima bi se obezbjedio vizuelni efekat i vidljivost u lokalnoj zajednici, zatim dolazak većeg broja eminentnih učesnika i korištenje modernih tehnologija za različite vrste performansa. Dodatni troškovi iznosili bi oko 20.000.

Medijska kampanja koja bi uključivala bilboarde širom BiH i zakup medijskog prostora u medijima (jinglovi, najave i emisije) košta minimalno 20.000 KM.

Za kvalitetnu organizaciju događaja Odbor bi trebao imati na raspolaganju oko 70.000 KM.

U ovom trenutku odbor je u proceduri da dobije dvije donacije, projekti su već upućeni i čekamo konačan odgovor. Radi se o sredstvima koja mogu podmiriti tek četvrtinu procijenjenih troškova te će se Odbor obratiti i drugim međunarodnim i domaćim donatorima.

Od vaše podrške zavisi hoće li ove godine događaji koje planiramo imati puni efekat i biti vidljivi u javnosti. Odbor vas poziva da finansijski učestvujete u obiljažavanju 20. godišnjice od genocida u Prijedoru. Lista donatora bit će javno objavljena a za donacije preko 100 EURA odbor će izdati i zahvalnice. Molimo sve donatore da na mail Odbora: odbor20godisnjica@gmail.com dostave svoje kontakt adrese kako bismo vam dostavili finansijski izvještaj o utrošku svih uplaćenih sredstava.

Udruženje građana ”Optimisti 2004” je preuzelo na sebe finansijsko vođenje i sva sredstva bi se trebala uplatiti na račun namjenski otvoren.

UG “Optimisti2004”-Kozarac
JIB: 4403302320006

NLB-Razvojna banka
Filijala Prijedor
Kralja Petra Prvoga Oslobodioca 1
+387 52 234 006
Ekspozitura Kozarac

KM Racun Br.: 5620078105604750

Devizni Racun Br.: 14542086

BA395620078105605138
UG OPTIMISTI 2004 KOZARAC
OMLADINSKA BB, 79202 KOZARAC
BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT BIC: RAZBBA22
NLB Razvojna banka a.d.
Milana Tepica br. 4, 78000 Banja Luka
Bosnia and Herzegovina

SWIFT BIC: LJBASI2X
NOVA LJUBLJANSKA BANKA A.D.
LJUBLJANA
SLOVENIA

Uplate možete izvršiti i direktno u blagajnu ”Optimista 2004” ili posredstvom kancelarija u Prijedoru Udruženja logoraša ”Prijedor ‘92” i Udruženja Prijedorčanki ”Izvor”.

Odbor još jednom poziva organizacije i pojedince da prijave javni događaj koji će organizovati u mjestima gdje borave i rade a koji će na dostojanstven način obilježiti 20.godišnjicu genocida u Prijedoru. Krajnji rok za dostavu naziva manifestacije, lokacije i datuma je pomjeren do 13.aprila nakon čega ćemo pristupiti štampanju kalendara događaja.

Odbor ovim putem izražava zabrinutost jer još uvijek žrtve progona nisu pokazale u značajnijem broju interesovanje da se uključe u organizaciju obilježavanja godišnjice. Veoma malo ljudi se do sada javilo na mail Odbora. Odbor će prije zvanične objave početka obilježavanja genocida još jednom razmotriti cjelokupnu ideju i postoji mogućnost da program reduciramo samo na one događaje koji imaju već tradiciju obilježavanja bez posebnog programa. Od vas zavisi dragi naši sugrađani i prijatelji Prijedora koliko ćemo ove godine uspjeti domaćoj i međunarodnoj javnosti nametnuti razmišljanje o genocidu u Prijedoru koji kroz različite oblike diskriminacije i nepriznavanja traje i danas.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.