PODRŽIMO FINANSIJSKI SJEČANJE NA GENOCID

Odbor za obilježavanje 20 godina genocida u Prijedoru poziva sve građane, firme i organizacije da finansijski pomognu organizovanje događaja koje smo planirali i prezentovali u prijedlogu programa.

Za organizaciju događaja koje je Odbor preuzeo na sebe minimalni troškovi iznose 30.000 KM i tu su uključeni troškovi transporta, ozvučenja, zakupa prostora i osvježenja za učesnike prema potrebi. Svaki od tih događaja zahtjeva i dodatne troškove kojima bi se obezbjedio vizuelni efekat i vidljivost u lokalnoj zajednici, zatim dolazak većeg broja eminentnih učesnika i korištenje modernih tehnologija za različite vrste performansa. Dodatni troškovi iznosili bi oko 20.000.

Medijska kampanja koja bi uključivala bilboarde širom BiH i zakup medijskog prostora u medijima (jinglovi, najave i emisije) košta minimalno 20.000 KM.

Za kvalitetnu organizaciju događaja Odbor bi trebao imati na raspolaganju oko 70.000 KM.

U ovom trenutku odbor je u proceduri da dobije dvije donacije, projekti su već upućeni i čekamo konačan odgovor. Radi se o sredstvima koja mogu podmiriti tek četvrtinu procijenjenih troškova te će se Odbor obratiti i drugim međunarodnim i domaćim donatorima.

Od vaše podrške zavisi hoće li ove godine događaji koje planiramo imati puni efekat i biti vidljivi u javnosti. Odbor vas poziva da finansijski učestvujete u obiljažavanju 20. godišnjice od genocida u Prijedoru. Lista donatora bit će javno objavljena a za donacije preko 100 EURA odbor će izdati i zahvalnice. Molimo sve donatore da na mail Odbora: odbor20godisnjica@gmail.com dostave svoje kontakt adrese kako bismo vam dostavili finansijski izvještaj o utrošku svih uplaćenih sredstava.

Udruženje građana ”Optimisti 2004” je preuzelo na sebe finansijsko vođenje i sva sredstva bi se trebala uplatiti na račun namjenski otvoren.

UG “Optimisti2004”-Kozarac
JIB: 4403302320006

NLB-Razvojna banka
Filijala Prijedor
Kralja Petra Prvoga Oslobodioca 1
+387 52 234 006
Ekspozitura Kozarac

KM Racun Br.: 5620078105604750

Devizni Racun Br.: 14542086

BA395620078105605138
UG OPTIMISTI 2004 KOZARAC
OMLADINSKA BB, 79202 KOZARAC
BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT BIC: RAZBBA22
NLB Razvojna banka a.d.
Milana Tepica br. 4, 78000 Banja Luka
Bosnia and Herzegovina

SWIFT BIC: LJBASI2X
NOVA LJUBLJANSKA BANKA A.D.
LJUBLJANA
SLOVENIA

Uplate možete izvršiti i direktno u blagajnu ”Optimista 2004” ili posredstvom kancelarija u Prijedoru Udruženja logoraša ”Prijedor ‘92” i Udruženja Prijedorčanki ”Izvor”.

Odbor još jednom poziva organizacije i pojedince da prijave javni događaj koji će organizovati u mjestima gdje borave i rade a koji će na dostojanstven način obilježiti 20.godišnjicu genocida u Prijedoru. Krajnji rok za dostavu naziva manifestacije, lokacije i datuma je pomjeren do 13.aprila nakon čega ćemo pristupiti štampanju kalendara događaja.

Odbor ovim putem izražava zabrinutost jer još uvijek žrtve progona nisu pokazale u značajnijem broju interesovanje da se uključe u organizaciju obilježavanja godišnjice. Veoma malo ljudi se do sada javilo na mail Odbora. Odbor će prije zvanične objave početka obilježavanja genocida još jednom razmotriti cjelokupnu ideju i postoji mogućnost da program reduciramo samo na one događaje koji imaju već tradiciju obilježavanja bez posebnog programa. Od vas zavisi dragi naši sugrađani i prijatelji Prijedora koliko ćemo ove godine uspjeti domaćoj i međunarodnoj javnosti nametnuti razmišljanje o genocidu u Prijedoru koji kroz različite oblike diskriminacije i nepriznavanja traje i danas.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.