Ambulanta ostaje u zgradi osnovne škole, pare nisu “legle”

Zdravstvena ambulanta u Kozarcu, iako je sredinom ljeta s početkom školske godine najavljeno njeno iseljenje, ostaje u prizemlju zgrade  Osnovne škole u Kozarcu.

Ovo je potvrdio Muhidin Šarić, direktor OŠ, rekavši da iza zahtjeva za iseljenje ambulante, u kojoj zdravstvenu pomoć prima oko 10.000 povratnika iz Kozarca i okolnih sela, stoji školski odbor.

– Zahtjev koji smo uputili na čak nekoliko strana, počev od Doma zdravlja u Prijedoru pa do nadležnih u lokalnoj zajednici, opravdan je činjenicom da bolesni ljudi koji čekaju u redovima pred ovom zdravstvenom ustanovom ne trebaju biti u kontaktu s djecom – kazao je Šarić i dodao da škola u kojoj trenutno nastavu pohađa oko 370 učenika ima problema i s prostorom što bi iseljenjem ambulante bilo riješeno.

Mladen Miodragović, direktor Doma zdravlja u Prijedoru, kazao je da će ambulanta u školi ostati zasigurno do 1. novembra, iako su još ljetos “pala” obećanja da će završetkom radova na rekonstrukciji u ratu devastirane zgrade Doma zdravlja i ona biti iseljena.

– Preostaje unutrašnje uređenje zgrade, instalacije za vodu i struju, krečenje pa tek onda opremanje – kazao je Miodragović koji nije mogao potvrditi da li će do 1. novembra Kozarčani na upotrebu dobiti ovu dugo čekanu zgradu u kojoj bi, po najavama, bile smještene tri ambulante porodične medicine i jedna stomatološka.

Nezvanično, pak, saznajemo da obećana sredstva namijenjena potpunoj obnovi zgrade Doma zdravlja u Kozarcu nisu najvećim dijelom “legla” na račune, tako da bi umjesto 1. novembra otvaranje ove zdravstvene ustanove moglo dočekati i proljeće.

 

(Avaz)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen
  • slice
  • kharlâ
  • piero foscari
  • Arsenale

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.