Ambulanta ostaje u zgradi osnovne škole, pare nisu “legle”

Zdravstvena ambulanta u Kozarcu, iako je sredinom ljeta s početkom školske godine najavljeno njeno iseljenje, ostaje u prizemlju zgrade  Osnovne škole u Kozarcu.

Ovo je potvrdio Muhidin Šarić, direktor OŠ, rekavši da iza zahtjeva za iseljenje ambulante, u kojoj zdravstvenu pomoć prima oko 10.000 povratnika iz Kozarca i okolnih sela, stoji školski odbor.

– Zahtjev koji smo uputili na čak nekoliko strana, počev od Doma zdravlja u Prijedoru pa do nadležnih u lokalnoj zajednici, opravdan je činjenicom da bolesni ljudi koji čekaju u redovima pred ovom zdravstvenom ustanovom ne trebaju biti u kontaktu s djecom – kazao je Šarić i dodao da škola u kojoj trenutno nastavu pohađa oko 370 učenika ima problema i s prostorom što bi iseljenjem ambulante bilo riješeno.

Mladen Miodragović, direktor Doma zdravlja u Prijedoru, kazao je da će ambulanta u školi ostati zasigurno do 1. novembra, iako su još ljetos “pala” obećanja da će završetkom radova na rekonstrukciji u ratu devastirane zgrade Doma zdravlja i ona biti iseljena.

– Preostaje unutrašnje uređenje zgrade, instalacije za vodu i struju, krečenje pa tek onda opremanje – kazao je Miodragović koji nije mogao potvrditi da li će do 1. novembra Kozarčani na upotrebu dobiti ovu dugo čekanu zgradu u kojoj bi, po najavama, bile smještene tri ambulante porodične medicine i jedna stomatološka.

Nezvanično, pak, saznajemo da obećana sredstva namijenjena potpunoj obnovi zgrade Doma zdravlja u Kozarcu nisu najvećim dijelom “legla” na račune, tako da bi umjesto 1. novembra otvaranje ove zdravstvene ustanove moglo dočekati i proljeće.

 

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.