Masakr u Lipnici kod Tuzle

Jutros oko 6 sati u mjestu Trstije – Gornja Lipnica u blizini Tuzle dogodio se masakr. Prema dosadašnjim informacijama, naoružani Tomislav Petrović (1963.) ubio je troje komšija u njihovim kućama, a zatim ušao u autobus i ubio još tri osobe, pritom ranivši vozača.

“Nakon što je ubio trojicu komšija u njihovim kućama, Tomislav Petrović je krenuo ka autobusnom stajalištu i sa pištoljem ušao u gradski autobus gdje je ubio još troje ljudi i ranio vozača autobusa. Vozač je teško ranjen nakon čega je uz pomoć mještana ovog naselja, koji su mu pružili prvu pomoć, uspio doći do UKC-a u teškom zdravstvenom stanju”, kazao je Miralem Malkić, portprol Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.

 

 

U jednoj kući ubio je bračni par Miju i Kaju Petrović, a u drugoj Ivu Markanovića. U autobusu su stradali supružnici Niko i Mara Petrović, kao i Dragica Markanović.

Prema informaciji Službe za komunikacije UKC Tuzla, u ranim jutarnjim satima u Univerzitetski klinički centar Tuzla primljen je Mursel Čović (1967.) s povredama nastalim vatrenim naoružanjem. Riječ je o teškim tjelesnim povredama. U toku je operativno zbrinjavanje nastalih povreda. Pacijent je za sada van životne opasnosti.

Policija Tuzlanskog kantona uhapsila je ubicu koji se trenutno nalazi u prostorijama MUP-a kantona nakon čega će biti predat nadležnom tužiteljstvu.

Za sada niko ne želi govoriti o motivima jutrošnjeg masakra u Tuzli.

“Počinitelj je poznavao sve ubijene, radi se o tri muškarca i tri žene, no o godištima i detaljima zasad ne bih govorio,” rekao je Izudin Šarić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Prema neslužbenim informacijama, ubica prije masakra nije bio u sukobu sa žrtvama niti se s njima posvađao. Mještani tvrde kako je Petrović odranije poznat policiji zbog agresivnih ispada.

Više detalja bit će saopćeno na vanrednoj pres-konferenciji MUP-a i Kantonalnog tužiteljstva koja bi trebala biti održana danas u 14 sati, prenosi Fena.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.