Sadik Bahtić primijenio fizičku silu na novinara FTV-a

Sadik Bahtić, poslanik Stranke za BiH u Predstavničkom domu parlamenta BiH, danas je u Bihaću primjenjujući fizičku silu onemogućio ekipi emisije” 60 minuta” s FTV-a prisustvovanje konferenciji za novinare Kantonalnog vijeća te stranke.

Iako bi po svim novinarskim standardima pres- konferencija trebala biti otvorena za sve medije, to ovog puta nije bio slučaj. Bahtić je svoj nastup opravdao činjenicom da su novinari FTV-a nepozvani došli na konferenciju.

 

Novinar Federalne televizije (FTV) Avdo Avdić izjavio je da ga je zastupnik u Parlamentu BiH Sadik Bahtić danas oko 11.00 sati “fizički napao i izbacio sa konferencije za novinare”, koja se održavala u prostorijama Kantonalnog vijeća Stranke za BiH u Bihaću.

“Na konferenciju za novinare došao sam sa kolegom snimateljem Refikom Vejsilagićem, kako bi uradili novinarski prilog za politički magazin “60 minuta”. Čim smo ušli na vrata, Bahtić nam je kazao da izađemo napolje, jer nismo pozvani. Nakon toga nas je, uz pomoć još nekih osoba, fizički izbacio iz prostorije u kojoj se održavala konferencija za novinare”, kazao je Avdić.

“Udarao je u kameru, mene je gurnuo i tako nas je izbacio, da bi odmah zaključao vrata i iza zatvorenih vrata nastavio konferenciju za novinare”, rekao je Avdić, dodajući da je sve snimljeno, te da će snimak biti objavljen u ponedjeljak u magazinu “60 minuta”.  

Avdić je kazao da je pozvao policiju, koja je sačinila zapisnik o ovom incidentu.   

Dodao je da je Bahtić pozvao i novinara “Slobodne Bosne” Mirsada Fazlića da napusti konferenciju za novinare, “nakon čega je i on napustio salu”.          

Fizički napad na novinara Federalne televizije Avdu Avdića osudio je Samostalni sindikat uposlenika Javnog RTV sistema u BiH naglašavajući ovom prilikom da podržava nezavisno i slobodno novinarstvo javnih emitera u BiH.

 

(FENA/ONASA)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • l'échelle de la fable
  • Allumées, la nuit
  • le chemin latéral
  • le baobab de Tananarivo
  • Le souk des élégances
  • La gargotte
  • la rencontre inattendue
  • aux limites
  • fel-fel

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.