Sadik Bahtić primijenio fizičku silu na novinara FTV-a

Sadik Bahtić, poslanik Stranke za BiH u Predstavničkom domu parlamenta BiH, danas je u Bihaću primjenjujući fizičku silu onemogućio ekipi emisije” 60 minuta” s FTV-a prisustvovanje konferenciji za novinare Kantonalnog vijeća te stranke.

Iako bi po svim novinarskim standardima pres- konferencija trebala biti otvorena za sve medije, to ovog puta nije bio slučaj. Bahtić je svoj nastup opravdao činjenicom da su novinari FTV-a nepozvani došli na konferenciju.

 

Novinar Federalne televizije (FTV) Avdo Avdić izjavio je da ga je zastupnik u Parlamentu BiH Sadik Bahtić danas oko 11.00 sati “fizički napao i izbacio sa konferencije za novinare”, koja se održavala u prostorijama Kantonalnog vijeća Stranke za BiH u Bihaću.

“Na konferenciju za novinare došao sam sa kolegom snimateljem Refikom Vejsilagićem, kako bi uradili novinarski prilog za politički magazin “60 minuta”. Čim smo ušli na vrata, Bahtić nam je kazao da izađemo napolje, jer nismo pozvani. Nakon toga nas je, uz pomoć još nekih osoba, fizički izbacio iz prostorije u kojoj se održavala konferencija za novinare”, kazao je Avdić.

“Udarao je u kameru, mene je gurnuo i tako nas je izbacio, da bi odmah zaključao vrata i iza zatvorenih vrata nastavio konferenciju za novinare”, rekao je Avdić, dodajući da je sve snimljeno, te da će snimak biti objavljen u ponedjeljak u magazinu “60 minuta”.  

Avdić je kazao da je pozvao policiju, koja je sačinila zapisnik o ovom incidentu.   

Dodao je da je Bahtić pozvao i novinara “Slobodne Bosne” Mirsada Fazlića da napusti konferenciju za novinare, “nakon čega je i on napustio salu”.          

Fizički napad na novinara Federalne televizije Avdu Avdića osudio je Samostalni sindikat uposlenika Javnog RTV sistema u BiH naglašavajući ovom prilikom da podržava nezavisno i slobodno novinarstvo javnih emitera u BiH.

 

(FENA/ONASA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.