Naši biciklisti u nedelju 07. jula kreću na 20. biciklistički maraton Bihać-Srebrenica; Doprinos u borbi za istinu i pravdu

Pred nama je 11. juli-Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici. Ljudi širom zemlje na razne načine odaju počast nevinim žrtvama srebreničkog genocida. Jedan takav je biciklistički maraton Bihać-Srebrenica, najstariji te vrste u Bosni i Hercegovini koji se ove godine održava 20. put.

Oko 300 biciklista već 20 godina kreće iz Bihaća u Srebrenicu u okviru biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica pod nazivom “Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi”. Maraton se vozi u tri etape, na relaciji od oko 500 kilometara.

Članovi Biciklističkog kluba Kozarac, predvođeni našim Sabitom Džonlagićem, koji više od deceniju učestvuje na maratonu i ujedno je jedan od pionira i organizatora učešća naših biciklista u ovome događaju, krenuće u nedelju 07. jula iz Kozarca prema Bihaću odakle će sutradan krenuti 20. biciklistički maraton “Bihać-Srebrenica 2024”.

Kao i svaki put, prije polaska učesnici će položiti cvijeće u Spomen obilježju u Krkićima odakle će, u pratnji motorista, članova Moto kluba Kula iz Kozarca, napraviti krug po čaršiji i krenuti u pravcu Bihaća.

Screenshot
Screenshot
Screenshot

Ove godine na maraton iz Kozarca ide trinaest biciklista: Sabit Džonlagić, Amel Bešlagić, Tarik Beganović, Zehrudin Beganović, Admir Nurišić, Fehim Mujkanović, Sanjin Bešić, Elvis Turkanović, Denis Turkanović, Ajdin Badnjević, Edin Samardžić i Fikret Bilalović. Prvi put i dvije djevojke, Azra Balić i Zarina M. Najmlađi među njima Tarik Beganović ima 11 godina i vjerovatno će biti jedan od najmlađih učesnika ovogodišnjeg maratona. U pratnji naših biciklista biće i dva logističara Emir i Samir Mujkanovići, uz medijsku pratnju našeg portala.

Ovom prilikom pozivamo građane da dođu u nedelju ujutro 07. jula u 09:30 sati, da dostojanstveno ispratimo naše bicikliste i poželimo im sreću i povoljne vremenske prilike. Da ustraju i uspješno stignu do Srebrenice te da se u zdravlju vrate svojim kućama.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.