Naši biciklisti u nedelju 07. jula kreću na 20. biciklistički maraton Bihać-Srebrenica; Doprinos u borbi za istinu i pravdu

Pred nama je 11. juli-Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici. Ljudi širom zemlje na razne načine odaju počast nevinim žrtvama srebreničkog genocida. Jedan takav je biciklistički maraton Bihać-Srebrenica, najstariji te vrste u Bosni i Hercegovini koji se ove godine održava 20. put.

Oko 300 biciklista već 20 godina kreće iz Bihaća u Srebrenicu u okviru biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica pod nazivom “Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi”. Maraton se vozi u tri etape, na relaciji od oko 500 kilometara.

Članovi Biciklističkog kluba Kozarac, predvođeni našim Sabitom Džonlagićem, koji više od deceniju učestvuje na maratonu i ujedno je jedan od pionira i organizatora učešća naših biciklista u ovome događaju, krenuće u nedelju 07. jula iz Kozarca prema Bihaću odakle će sutradan krenuti 20. biciklistički maraton “Bihać-Srebrenica 2024”.

Kao i svaki put, prije polaska učesnici će položiti cvijeće u Spomen obilježju u Krkićima odakle će, u pratnji motorista, članova Moto kluba Kula iz Kozarca, napraviti krug po čaršiji i krenuti u pravcu Bihaća.

Screenshot
Screenshot
Screenshot

Ove godine na maraton iz Kozarca ide trinaest biciklista: Sabit Džonlagić, Amel Bešlagić, Tarik Beganović, Zehrudin Beganović, Admir Nurišić, Fehim Mujkanović, Sanjin Bešić, Elvis Turkanović, Denis Turkanović, Ajdin Badnjević, Edin Samardžić i Fikret Bilalović. Prvi put i dvije djevojke, Azra Balić i Zarina M. Najmlađi među njima Tarik Beganović ima 11 godina i vjerovatno će biti jedan od najmlađih učesnika ovogodišnjeg maratona. U pratnji naših biciklista biće i dva logističara Emir i Samir Mujkanovići, uz medijsku pratnju našeg portala.

Ovom prilikom pozivamo građane da dođu u nedelju ujutro 07. jula u 09:30 sati, da dostojanstveno ispratimo naše bicikliste i poželimo im sreću i povoljne vremenske prilike. Da ustraju i uspješno stignu do Srebrenice te da se u zdravlju vrate svojim kućama.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • kharlâ
  • piero foscari
  • passage
  • Arsenale
  • piccolo canale
  • scala
  • Castello piazza
  • giudecca
  • ferries

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.