UZ ALLAHOVU DŽ.Š. POMOĆ I VAŠ DOPRINOS NASTAVLJAMO SA UREĐENJEM MUTNIČKE DŽAMIJE

Draga i poštovana braćo, cijenjene majke i sestre!

Ovom prilikom želimo vas obavjestiti da je uspješno završeno oslikavanje velike kupole u našoj Mutničkoj džamiji.

Tim povodom želimo prije svega iskazati našu zahvalnost Uzvišenom Allahu dž.š. što nam je dao priliku budemo dio ovog uistinu prelijepog projekta, a sa druge strane želimo se zahvaliti svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u realizaciji tog projekta.

Također, ovom prilikom želimo uputiti zahvalnost i čestitke vrijednoj ekipi iz firme “Mukarnas – dizajn i uređenje džamija” koja je obavila posao na visokom nivou, od dizajna, 3D vizualizacije pa do izvedbe koja je urađena veoma kvalitetno, precizno i nevjerovatno brzo.

Ono što želimo istaći te time ovom prilikom u biti i najaviti jeste da je u planu ako Bog da nastavak radova u Mutničkoj džamiji sa upravo spomenutom ekipom Mukarnas. Naime, nakon završetka radova na oslikvanju velike kupole i skidanja skele, jedan dio skele je ostao i dalje u džamiji i to oko zidova u džamiji. Plan nam je ako Bog da započeti fazu osmišljavanja projekta unutrašnjeg uređenja Mutničke džamije, a to uključuje sljedeće: ukrašavanje zidova, uređenje mihraba, minbere, ćursa, mahfila, te zamjena lustera i tepiha. Naravno, nakon što se ako Bog da usvoji dizajn – idejno rješenje, započeli bi postepeno sa izvođenjem radova, naravno shodno našim mogućnostima.

S toga ovom prilikom pozivamo sve one koji žele i mogu da pomognu planirane radove u džamiji, da budu dijelom ovog uistinu velikog i značajnog projekta za naš Kozarac, jer je Mutnička džamija kao što i svi znamo ujedno i Centralna naša džamija na području medžlisa IZ Kozarac. Uistinu, naša želja je da našoj Mutničkoj džamiji damo onu njenu ljepotu, vrijednost i značaj koja joj inače pripada i dolikuje, a to će svakako zavisiti od nas i našeg doprinosa.

S toga svi oni koji žele da pomognu spomenute projekte mogu svoja novčana sredstva uplatiti kod:

Jasmin-ef. Glamočanina
(062 907 112)

Tarika Arifagića
(066 209 157)

Molimo Allaha dž.š da nam u ovom našem nijetu pomogne, te da budemo od onih koji će ugraditi dio svog imetka u radove koji će ako Bog da biti kako na ponos i zadovoljstvo nas, tako i na ponos i zadovoljstvo našeg Uzvišenog Allaha. Amin!

Jasmin ef. Glamočanin

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.