FK Bratstvo u gostima poraženo od FK Bratstva

U utakmici 5. kola Regionalne lige Zapad naši fudbaleri igrali su u gostima protiv istoimenog kluba Bratstvo iz Kozinica kod Gradiške trenutnog lidera na tabeli.

Nažalost, crni niz se nastavio tako da je naš klub ponovo poražen rezultatom 2:0

Iako se rezultat čini visok on nije stvarni pokazatelj igre na terenu i mogli su naši izvući barem remi iz ovog susreta da su imali više sportske sreće i iskoristili svoje prilike.

Ipak, na kraju se piše samo rezultat i ostaće žal za propuštenim šansama.

Domaćini su došli u vodstvo sredinom prvog poluvremena, lopta se nakon slobodnog udarca odbila od živi zid i tako prevarila Čauševića, našeg čuvara mreže. Bila je to kazna nakon nekoliko naših neuspjelih napada.

U drugom poluvremenu slična situacija, gostujuće Bratstvo je stvaralo izgledne situacije ali je domaće Bratstvo dalo gol i tako došli do sigurne pobjede.

Ako uzmemo u obzir da je Bratstvo gostovalo sa trojicom mladih igrača Filovićem, Hodžićem i Softićem trebamo imati razumjevanja da nisu ni imali baš velike šanse u ovome meču.

Ostaje nada da će se uskoro riješiti infastruktura u našem klubu te da će se pružiti i posvetiti veća pažnja prvom timu te kreirati uslovi za bolji rad i treniranje za postizanje boljih rezultata koje svi priželjkujemo.

Glavu gore, Bratstvo se voli i kad gubi, mada boli…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.