Kompanija “Braća Mujić” otvorila još jedan proizvodni pogon u ilidžanskom naselju Gladno Polje

(Foto: Općina Ilidža)

U ilidžanskom naselju Gladno Polje danas je svečano otvoren proizvodni pogon kompanije “Braća Mujić”. Riječ je o pogonu metalne i građevinske industrije.

(Foto: Općina Ilidža)

Kako su saopćili iz Općine Ilidža, svečanom otvaranju prisustvovali su načelnik Nermin Muzur (NiP), koji je presjekao vrpcu, privrednici i brojne zvanice. Muzur je iskazao zadovoljstvo zbog pokretanja novog pogona, za koji je naveo da će biti prilika za nova zapošljavanja.

(Foto: Općina Ilidža)

“Ovo je poseban dan za cijelu našu zajednicu. Otvaranje novog pogona kompanije ‘Braća Mujić’ je veliki korak u ekonomskom razvoju Ilidže i poklapa se s našim nastojanjima da od Ilidže napravimo mjesto pogodno za razvoj privrede i stvaranje novih poslovnih prilika”, izjavio je.

Prema Muzurovim riječima, “Braća Mujić” nisu samo poslovni ljudi, već i istinski pioniri koji su radom i predanošću postavili visoke standarde u poslovanju.

“Otvaranjem ovog pogona ne samo da će stvoriti nova radna mjesta i podržati naša ekonomiju, već će također pružiti priliku za rast i razvoj lokalnih resursa. To je prava investicija u budućnost naše općine i naših građana”, istakao je Muzur koji je s direktorom kompanije Hasanom Mujićem presjekao vrpcu i tako svečano otvorio novi pogon.

Novootvoreni pogon smješten je u poslovnoj zoni kompanije “Braća Mujić” u Gladnom Polju, a koja se prostire na više od 70.000 kvadrata. Kako su saopćili iz Općine Ilidža, više od 300 radnika zaposleno je u ovoj poslovnoj zoni, dok je njih još 800 indirektno vezano za proizvodne pogone koji se u njoj nalaze.

(Foto: Općina Ilidža)

Iz kompanije “Braća Mujić” posebnu zahvalnost uputili su Općini Ilidža, prvenstveno načelniku zbog odlične saradnje i profesionalnosti iskazane u realizaciji ovog bitnog poslovnog poduhvata za kompaniju koja, kako su naveli, 99 posto svojih proizvoda izvozi na švicarsko i evropsko tržište te ne predstavlja konkurenciju domaćim firmama.

Muzur se osvrnuo na zasluge Sajima Mujića, za kojeg je istakao da je bio jedan od stubova kompanije “Braća Mujić”, a po kojem nova poslovna zona nosi ime. Kako su saopćili iz Općine Ilidža, kakva je, koliko je uređena i dobro organizovana kompanija “Braća Mujić” možda najbolje govori podatak da se u njoj zaposlilo dvadesetak ljudi koji su se nedavno vratili iz Njemačke.

(Foto: Općina Ilidža)

Predsjednik Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo Suad Ećo je pohvalno govorio o kompaniji, za koju je naglasio da s njom uspješno sarađuje veliki broj domaćih privrednika.

“Otvorili smo jedno novo poglavlje i zajedno gradimo bolju budućnost za sve nas. ‘Braća Mujić’ su uvijek bili aktivni članovi naše zajednice, podržavajući razne lokalne inicijative i projekte”, izjavio je Muzur.

Čestitao im je na njihovom uspjehu i zahvalio na doprinosu zajednici te se raduje saradnji kako bi nastavili rast i prosperitet općine, saopćili su iz Općine Ilidža.

(klix.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.