Reagovanje Biciklističkog kluba “Kozara” Prijedor: Rezultati i rad govore o nama

Biciklistički klub Kozara iz Prijedora oglasio se saopštenjem nakon odluke Upravnog odbora Biciklističkog saveza Republike Srpske (BS RS) da ih isključi.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Poštovani, BK Kozara, udruženje građana i sportska organizacija, osnovana je 2016. godine, sa tada jasno definisanim ciljevima, vizijom i misijom. Od tada rukovodstvo kluba i njegovi članovi, aktivno rade na razvoju biciklizma u više segmenata. BK Kozara je od svog nastanka punopravan član Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine (BiSa BiH), a svi naši pokušaji da se učlanimo u Biciklistički savez Republike Srpske, nisu imali rezultata niti bilo kakvog odgovora od strane rukovodstva ovog saveza, tako da BK Kozara ni danas nije član BS RS iako smo stalno ukazivali na netransparetnost rada saveza.

Rezultati i rad našeg kluba govore o nama!

Pored organizacija različitih manifestacija u našem gradu, možemo se pohvaliti da smo jedan od najtrofejnijih klubova u cijeloj državi. Naši takmičari u raznim kategorijama su višestruki državni prvaci i osvajači velikog broja odličja, pehara i medalja.

Imamo odličnu višegodišnju saradnju, kako sa lokalnom zajednicom, tako i sa institucijama na svim nivoima vlasti.

Nedavna medijska pompa u kojoj se proziva naš klub, rukovodstvo kao i lično predsjednik kluba Garača Goran, od strane ‘rukovodstva’ BS RS, nas je primorala da se u ovoj situacije ne bavimo samo sportom, već i ovakvim gnusnim stvarima.

Naime, spominje se nelegalnost rada našega kluba, učešće na skupštini BiSaBiH i još mnoštvo izrečenih neistina i netačnih činjenica.

Vanredna skupština BiSaBiH, koja se spominje u medijskim objavama, je zapravno održana na inicijativu saveza RS, koji je ministarstvu civilnih poslova BiH poslalo dopis, a nakon čega je isto ministarstvo izdalo naredbu za održavnje vanredne skupštine BiSaBiH, na kojoj je prisustvovalo većinski broj klubova, od kojih je njih nekoliko bilo i iz Republike Srpske.

Na skupštini jedino nisu prisustvovali inicijatori, predstavnici saveza RS. Savez RS od samog osnivanja BiSaBiH učestvuje u njegovom radu.

Također želimo skrenuti pažnju, da je kalendar takmičenja, na kome se nalazi i naša trka na Kozari, usvojen početkom godine, te da su predstavnici BS RS bili upoznati sa svim detaljima oko trke i rada našeg kluba.

Ovo što se dešava na samo par dana pred trku govori mnogo toga, a u istoj situaciju su bili i klubovi iz Bileće i Trebinja nedavno prije nas. Na udaru su naravno i ostali klubovi iz RS.

Iza svega se zapravo krije mnogo toga, lični interesi, nelegalnost rada i ko zna šta još. Mi se samo nadamo da će u ovom slučaju institucije u čijoj su nadležnosti rad sportski organizacija i saveza, istjerati sve na vidjelo.

U svakom slučaju, 19. avgusta na Kozari će se održati biciklistička trka koju ova zemlja još nije vidjela. Nezapamćeni sportski spektakl.

Svi su dobro došli. Vidimo se na Kozari!”

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.