Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta posjetio Medžlis IZ-e Kozarac

U službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Kozarac boravio je direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta, hafiz dr. Mensur-ef. Malkić.

Prilikom posjete direktor je razgovarao sa glavnim imamom, hafizom Amir-ef. Mahićem, i upoznao se sa stanjem vjerskoga života i aktivnostima koje se realizuju na ovom području.

Direktor je tom prilikom pohvalio iskorake ovog medžlisa i pružio svoju bezrezervnu podršku svim naporima koji se poduzimaju s ciljem očuvanja i svestranog unapređenja vjerskoga života u ovoj povratničkoj sredini, te se stavio na raspolaganje u pogledu svih budućih aktivnosti u kojima bi Uprava kojom rukovodi mogla dati svoj doprinos još kvalitetnijim rezultatima.

Cijeneći specifične okolnosti i veoma zahtjevan ambijent posebnu podršku direktor je iskazao glavnome imamu i imamima koji sa njim djeluju na ovom području, kao i samim džematlijama i drugim pregaocima unutar naše Zajednice, ističući svoju ličnu zahvalnost na svemu što čine i poduzimaju za dobrobit naše vjere i Domovine.

Glavni imam se zahvalio direktoru za njegovu posjetu i za svu dosadašnju podršku koju je od dolaska na ovu poziciju njemu lično i medžlisu pružao, te poželio da se uspješna saradnja i koordinacija i u budućnosti nastave.

(MIZ Kozarac)

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.