VIŠE OD 300 UČESNIKA 19. BICIKLISTIČKOG MARATONA “BIHAĆ – SREBRENICA”

U organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Limit” jutros je krenuo 19. bickilistički maraton “Bihać – Srebrenica” na kojem ove godine učestvuje više 300 biciklista. Učesnici dolaze iz svih gradova i općina USK-a, ali i Bugojna, Fojnice, Kozarca, zatim Slovenije, Švicarske, Austrije, Italije, pa čak i iz Teksasa.

“Naša ideja prije 19 godina je bila da sa Zapada, sa Izačića, idemo na krajnji istok, na našu Drinu, da se poklonimo svim nevino stradalim žrtvama. Danas ide više od 300 učesnika, a vjerujem da će sve proteći bez ikakvih problema”, kazao je organizator Ermin Lipović.

Bicikliste je ispratio i gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

“Dragi sugrađani, dragi gosti, Bihać, ali i cijeli USK i prijatelji iz cijelog svijeta su ovdje i kreću u Srebrenicu da ne dozvole da se zaboravi ono što se desilo 1995. godine. Ovo je posebno važno i u danima kada se negira genocid. Mi nemamo potrebu da dokazujemo istinu. Ona je davno dokazana, nju je potvrdio Međunarodni sud u Hagu. Ipak, moramo se sjećati i obilježavati – kako nam se više nikad ne bi ponovilo,” poručio je biciklistima pred polazak gradonačelnik Sedić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.