Ekskurzija Mreže mladih MIZ Kozarac u Graz

U subotu, 10.06.2023. godine, Mreža mladih” našeg medžlisa je posjetila Graz.

U ranim jutarnjim satima smo se okupili ispred O.Š. Kozarac, gdje smo u 04:00h krenuli prema jednom od najvećih gradova u Austriji.
Po ulasku u Austriju, prvo naše odredište je bio Shoping centar Seiersberg gdje je naša omladina imala priliku da provede vrijeme u kupovini i nezaboravnom društvu.

U podnevsko vrijeme stižemo u Džemat Bošnjak, gdje nas u ulozi domaćina dočekuje Safet-ef. Liđan i vrijedni članovi Mreže mladih. Safet-ef. nam je predstavio džemat i historijat džemata.

Nakon obavljenog namaza druženje članova Mreže mladih MIZ Kozarac i džemata Bošnjak nastavljeno je u prostorijama džemata, a potom smo u pratnji omladine obišli vidikovac Schloschberg.

U našem obilasku nam se u svojstvu vodiča pridružio naš Kozarčanin Amel Bešlagić, koji nas je upoznao sa historijatom grada Graza te smo zajedno obišli i glavni trg ovog grada.

Naše druženje je završeno u predakšamsko vrijeme, kada smo se zahvalili našim domaćinima, na prelijepom druženju kojeg su nam priredili i pozvali ih da što u skorije vrijeme i oni nas posjete.

Zahvaljujemo se Mreži mladih džemata Bošnjak na dočeku na čelu sa hafizima Sabahudin-ef., i Ahmed-ef., našem Amelu Bešlagiću na izdvojenom vremenu, a našoj omladini na prelijepom druženju i iskustvu, moleći Allaha da nas pomogne na putu dobra.

Amin!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.