Hodžiću 17 godina zatvora za ubistvo poznanika

Adin Hodžić (23) iz Prijedora nepravosnažno je osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva poznanika Senada Kaltaka (66), koga je izbo nožem u prijedorskom naselju Hambarine, 28. januara ove godine.

Presudu je izrekao Okružni sud u Prijedoru, nakon što je Hodžić priznao krivicu i u potpunosti prihvatio sve navode optužnice.

Zločin se dogodio 28. januara ove godine u Kaltakovoj kući. Tijelo žrtve je pronađeno satima kasnije na livadi, stotinjak metara dalje. Policija je u kući zatekla krvave tragove, odjeću natopljenu krvlju, ali i tragove vučenja koji ukazuju da je tijelo odvučeno na livadu, vjerovatno u pokušaju da se zločin prikrije. Žrtva je bila gola do pasa i sumnja se da mu je odjeća spala tokom vučenja.

Prvi rezultati istrage ukazivali su da su žrtva i optuženi kritične večeri zajedno pili alkohol, te da je došlo do svađe i fizičkog obračuna koji je okončan ubistvom. Obdukcijom je utvrđeno da su Senadu nanesena tri uboda nožem, a preminuo je usljed iskrvarenja.

Kobni dan mještani su primjetili da je Kaltak “nestao” pa su krenuli da ga traže po naselju. U potrazi za njim učestvovao je i optuženi Hodžić koji je glumio zabrinutost i tvrdio da ne zna šta se desilo Senadu. Spekulisalo je da je tokom potrage upravo on bio taj koji je i pronašao tijelo, što zvanično nije potvrđeno. Ovaj zločin potresao je Prijedor, budući da je to bilo drugo ubistvo u gradu u svega osam dana. Da tragedija bude još veća Senadov otac Vejsil preminuo je nekoliko sati nakon što je saznao za ubistvo sina. Oni su živjeli zajedno i Senad se brinuo o ocu, koji je bio bolestan i nepokretan. Vjeruje se da je umro od tuge za sinom. Inače, optuženi Adin Hodžić i ranije je dolazio u sukob sa zakonom. U decembru 2021. godine uhapšen je zbog sumnje da je uz prijetnju pištoljem opljačkao taksistu Dragoljuba K. od koga je ukrao 110 maraka. Napad je kvalifikovan kao razbojništvo. Budući da je za to djelo zaprijećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

(UNAWORLD)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.